Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Malí chlpáči hľadajú milujúci domov. Ľudia ich bezcitne vyhodili z auta vedľa cesty
Zdielať na

Malí chlpáči hľadajú milujúci domov. Ľudia ich bezcitne vyhodili z auta vedľa cesty

ĽUBICA (OKR. KEŽMAROK) / Pri Stráňach pod Tatrami vyhodila posádka auta vedľa cesty štyri šteniatka a z miesta rýchlo ušla. Svedkom tohto bezcitného činu bol Vladimír Kardoš, ktorý šiel práve okolo. Vrátil sa, aby psíkov zachránil.

​Dve nezbedné a malé šteniatka sú hravé a priateľské, no pred pár dňami to tak nebolo. Dvom nevinným stvoreniam išlo o život. Nebyť pozornosti Vladimíra, mohlo sa všetko skončiť inak. 

"Išiel som smerom na Stráne pod Tatrami a všimol som si odstavené auto. Všimol som si prv krabicu, takže som zastavil, ale posádka odišla," povedal záchranca Vladimír. Vladimír tušil, že vyhodenie škatule nie je len tak. V tej rýchlosti si ale nestihol všimnúť ŠPZ vozidla. Ponáhľal sa ku škatuli. Keď prišiel bližšie, uvidel štyri vystrašené a plaché šteniatka, ktoré vyskakovali do trávy. 

"Dvoch som našiel a dvaja mi ušli, takže som zachránil aspoň dvoch," dodal Vladimír. Záchranca sa o dvojicu šteniatok postaral a stará sa ďalej. Majú za sebou aj veterinárnu prehliadku a už reagujú aj na svoje mená. Jedno šteniatko sa volá Lilka a druhé Lolko. Vyhodiť také nevinné tvory len tak pri ceste považuje záchranca za bezcitné. Obľúbiť si oboch nezbedníkov je ľahké. Lilka a Lolko sú milé, zvedavé šteniatka. U Vladimíra však ostať nemôžu. Už psíka má, a tak pre ne hľadá dobrú rodinu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy