Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Posun v prípade vraždy spred 17 rokov. Telo podnikateľa hodili do priehrady
Zdielať na

Posun v prípade vraždy spred 17 rokov. Telo podnikateľa hodili do priehrady

PEZINOK / Beštiálna vražda po 17 rokoch pred súdom. Podnikateľa z Prievidze najskôr udreli do hlavy a zaživa hodili do priehrady v Novákoch. Po rokoch našli údajného vraha a ten sa teraz posadil na lavicu obžalovaných. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Táto vražda otriasla Slovenskom koncom apríla v roku 2006. Od prvého momentu to vyzeralo ako mafiánska poprava. Telo našiel vo vodnej nádrži v Novákoch kajakár. Spopod hladiny trčali len nohy, na ktorých boli obuté topánky.

"Mŕtva osoba sa nachádzala vo vzdialenosti zhruba 1,5 až 2 metre od mostíka, kde je výpust z hrádze," uviedol v archívnych záberoch pán. Nebohého údajne chceli pôvodne zastreliť, čo sa ale nepodarilo. Miesto toho dostal tupým predmetom po hlave. Páskou na koberce mu zviazali ruky, nohy a zalepili mu oči aj ústa. Potom ho odviezli k vodnej nádrži do Novák. Tam mu nakoniec omotali horolezecké lano aj s kanalizačným poklopom okolo krku a hodili ho zaživa do vody. Do pár minút bol mŕtvy.

"Túto vraždu mal vykonať v úmysle zbaviť sa svojich finančných záväzkov ako kompenzáciu za ňu," informoval Matúš Harkabus, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Vraždu mal podľa obžaloby Branislav vykonať na objednávku spolu s kumpánmi. Ich ani objednávateľa sa doteraz nepodarilo policajtom vypátrať. Telo nebohého ležalo vo vode niekoľko dní a jeho auto našli o pár kilometrov ďalej.

"Nebol vykonaný jeden jediný dôkaz, ktorý by preukazoval, že by obžalovaný vôbec prišiel do kontaktu s poškodeným. Môj klient vinu jednoznačne odmieta," obhajca Tomáš Rosina. Branislav pred súdom vyhlásil, že je nevinný. Odmietol vypovedať, a tak sa čítali len jeho výpovede. Dlhé roky fungoval v zahraničí. "Sám on aj ja som prekvapený, že po toľkých rokoch v podstate ukázali policajti aj prokuratúra na neho," dodal obhajca. Pojednávanie v tejto kauze bude pokračovať 23. novembra, kde súd vypočuje ďalších svedkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy