Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vodič nezvládol riadenie a autom vpálil areálu materskej školy
Zdielať na

Vodič nezvládol riadenie a autom vpálil areálu materskej školy

SEREĎ / Obrovský buchot a padajúce betónové tehly. Takto opisovali obyvatelia včerajšiu nehodu v Seredi. Iba 19-ročný vodič s mladou posádkou prerazili autom plot do jednej z materských škôlok. Náraz bol taký silný, že auto zostalo stáť vo dvore.

Podľa slov obyvateľov sa po ceste rútil tmavomodrý Passat. Podzámskou ulicou sa odrazu ozval veľký náraz. 19-ročný vodič zrejme na križovatke ulíc nezvládol riadenie a narazil do múru pri ceste. V aute mali byť okrem neho aj ďalší traja kamaráti.

"Ja neviem, ako šoféroval ten vodič, ale videla som len auto v školskej záhrade, prevalený múr. Boli to mladí ľudia, zrejme s veľmi malými vodičskými skúsenosťami," konštatovala riaditeľka materskej školy Iveta Fraňová. 

Mladý vodič prerazil betónový plot krátko po 6-tej hodine podvečer. Našťastie v tej dobe už boli škôlkari doma a na dvore sa nikto nenachádzal. Na miesto ihneď prišli obyvatelia okolitých domov a zároveň volali záchranné zložky. Našťastie sa ani jeden z mladíkov nezranil a nepotreboval prevoz do nemocnice. Boli len v šoku. Pod nehodu sa zrejme podpísalo aj sychravé počasie. "Policajti s mladíkom vykonali dychovú skúšku, ktorá alkohol v dychu nepotvrdila," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. 

​Jimi je otec dvoch súrodencov, ktorí chodia do tejto materskej školy. Nechce si ani len predstaviť, čo by stalo, keby sa deti hrali na dvore. Okrem toho, po tejto ulici, ktorá je málo frekventovaná, jazdia cyklisti, či prechádzajú chodci. Na prechádzky tu chodia aj deti práve z tejto materskej školy. "Slovensko sa ešte nespamätalo z tragédie, ktorá sa stala na Zochovej ulici, čo bolo obrovské memento nezodpovedného šoférovania a ako vidíte, niektorí zostávajú stále nepoučiteľní. Jedno šťastie, že deti tu už v tomto čase neboli," reagoval otec Jimi. "Všetci anjeli stáli pri tých chlapcoch, vyšli z auta zdraví, nič im nebolo," uviedla riaditeľka školy. Nepojazdný vrak z dvora po pár hodinách odtiahli. Vedenie školy ihneď kontaktovalo mesto a ešte vo večerných hodinách dieru v plote oplotili. Škodu predbežne vyčíslili na 4-tisíc eur. Ako presne k neho prišlo polícia vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy