Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pred očami ľudí v bare v Levoči dobodal kamaráta. Ten má doteraz následky
Zdielať na

Pred očami ľudí v bare v Levoči dobodal kamaráta. Ten má doteraz následky

BANSKÁ BYSTRICA / Prípad úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Proces s 22-ročným Filipom otvoril senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici. Obžalovaný dobodal svojho rovesníka pred očami ľudí v bare v Levoči. Dôvod je šokujúci.

Na lavici obžalovaných skončil mladík, ktorý začiatkom roka zaútočil nožom na svojho kamaráta z detstva. A to pred očami zákazníkov baru v Levoči.

"Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici začalo hlavné pojednávanie v trestnej veci vedenej proti F.S., ktorý je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Katarína Kudjáková. Obžalovaný mladík vinu popiera. Tvrdí, že vraždiť nechcel. Útočník Filip zasadil kamarátovi Lukášovi 5 rán, najmä do oblasti hrudníka. Mladík sa aktívne bránil, čo mu zrejme zachránilo život. "Niečo hrozné. Si predstavte, že vám volajú z nemocnice, že máte dieťa v nemocnici s nožom v hrudníku," povedala mama napadnutého Lukáša. 

Medzi dvojicou vznikol konflikt. Obžalovaný Filip mal vyčítal Lukášovi, že sa pričinil o to, že sa jeho bratranec dostal do väzenia. "Nechápem tomu. Doteraz tomu nechápem," reagoval napadnutý Lukáš. Za všetkým mal byť ale mimoriadne nevysvetliteľný dôvod. Filip mal dlhy a chcel to vyriešiť pobytom vo väzení. "On tvrdil, že chce ísť do basy. Lebo ho tam vraj napravia. Lebo nezvládal svoj život, tak potreboval pokaziť život aj nám," komentovala mama napadnutého Lukáša. Lukáš má doteraz trvalé následky, na ruke má poškodené šľachy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy