Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Exkluzívne: Prehovorili svedkovia krvavej streľby v Dúbravke
Zdielať na

Exkluzívne: Prehovorili svedkovia krvavej streľby v Dúbravke

BRATISLAVA / Hlavným mestom otriasol nočný incident v bratislavskej Dúbravke, ktorý si vyžiadal jedného mŕtveho a ďalších štyroch zranených. So svedkami krvavej streľby sa rozprával reportér TV JOJ Andrej Zavřel.

Čo sa tu dialo?

Chlapec sa rozhodol strieľať, vyhodil byt do luftu a potom ho policajti zastrelili.

Viete, o koho išlo?

On bol taký podivín. Po nociach chodil a strieľal petardy, ktoré si sám vyrábal. Podľa mňa ani ten výbuch bytu nebol kvôli plynu, musel to odpáliť nejakou výbušninou.

Koľko bolo tých výstrelov?

Ja som sedel na lavičke. Guľky iba svišťali. Veľmi veľa, to môžeme počítať v desiatkach.

Kto zastrelil toho útočníka? Čo sa dialo so zranenými?

Policajt. Bol z toho tiež v šoku. Ľudia utekali, išli sa schovať.

Býval tu dlho?

Áno. Pravdepodobne boli v byte aj rodičia. Keď to vybuchlo, tak hasiči odtiaľ vynášali von nejakých ľudí. Takže to bolo asi z toho bytu. 

Ako to na vás celé pôsobilo?

Hrozne. Ľudia dávali na internet, že on po nociach v Dúbravke budí ľudí výbuchmi na rozličných miestach a raz za mesiac takto chodil von. Ľudia o ňom vedeli a nikto s tým nič neurobil. Mladý chalan, mohol mať približne 30 až 35 rokov. Vedelo sa tu o ňom.

Každopádne, malo sa s tým už dávno niečo robiť. Ľudia hlásili aj na polícii, čo robí, a nikto to neriešil. No a nakoniec to takto skončilo.

Strieľal aj po policajtoch?

Áno, normálne strieľal, mal pištoľ. Oni prichádzali už aj z druhej strany, mali nepriestrelné vesty. On tu pobehoval, bol ako zmyslov zbavený. Hľadal ľudí, koho by mohol zastreliť.

Ako to celé prebiehalo opísal svedok vo videu:

Krvavá dráma sa odohrala pod oknami panelákov v hlavnom meste. Obyvateľov sídliska v noci prebudil výbuch aj streľba. V mestskej časti Dúbravka z okna bytovky začal muž náhodne strieľať na ľudí. Po príchode policajtov začal muž útočiť aj na nich. Pri útoku došlo k zraneniu troch civilistov a jedného policajta.

ZÁBERY z miesta činu:

TV JOJ

K útoku sa vyjadril aj ďalší svedok:

Viac o streľbe v Dúbravke porozprával v štúdiu JOJ 24 reportér Andrej Zavřel:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy