Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Streľba v Bratislave: Strelec je mŕtvy, postrelení sú 3 ľudia aj policajt
Zdielať na

Streľba v Bratislave: Strelec je mŕtvy, postrelení sú 3 ľudia aj policajt

BRATISLAVA / Krvavá dráma sa odohrala pod oknami panelákov v hlavnom meste. Obyvateľov sídliska v noci prebudil výbuch aj streľba. V mestskej časti Dúbravka z okna bytovky začal muž náhodne strieľať na ľudí. Po príchode policajtov začal muž útočiť aj na nich. Pri útoku došlo k zraneniu troch civilistov a jedného policajta. Situáciu priamo na mieste mapoval redaktor TV JOJ Andrej Zavřel.

Obyvatelia bratislavského sídliska prežili vo štvrtok 28. septembra hrôzostrašný zážitok. Muž z okna paneláku strieľal po náhodných okoloidúcich. Zranil pri tom troch ľudí a jedného policajta.

Polícia začala v prípade trestné stíhanie. "V súvislosti s medializovaným prípadom z dnešného rána, bolo zo strany vyšetrovateľa Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začaté trestné stíhanie vo veci zločinu útoku na verejného činiteľa, zločinu ublíženia na zdraví, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a zločinu všeobecného ohrozenia," informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Doplnil, že v súvislosti so služobným zákrokom, pri ktorom došlo k usmrteniu páchateľa bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu zabitia.

Viac o streľbe v Dúbravke porozprával v štúdiu JOJ 24 reportér Andrej Zavřel:

VIDEO z miesta činu: 

TV JOJ

​Podľa svedka, ktorý krvavú drámu videl na vlastné oči, muž začal najprv strieľať na civilistov z okna. Približne okolo jednej ráno. Potom vyšiel pred bytovku a streľba pokračovala. Na krátky čas streľbu prerušil, vbehol naspäť do bytu a po pár sekundách sa z bytu ozval výbuch.

Na ceste z bytu vybehol na policajtov s nožom. Tí ho smrteľne zranili na medziposchodí. Muž mal vykrikovať, že ich pozabíja. ​Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o 32-ročného muža. Sídliskom bolo počuť viac ako 10 výstrelov. Ľudia, ktorí sa v tom čase nachádzali vonku, sa schovávali za autá a za panelák. 

Zranil troch civilistov a jedného policajta

Zranených ľudí susedia rýchlo z ulice ukryli a poskytli im prvú pomoc. Dvaja zranení zostali po operácii hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Bratislava, tretieho po ošetrení prepustili domov. "Jeden pacient s priestrelom ruky utrpel stredne ťažké zranenie, bol ošetrený a prepustený do domácej liečby, jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Ďalší dvaja pacienti utrpeli ťažšie zranenia, obaja sa museli podrobiť operačnému zákroku," priblížila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Obaja sú podľa jej slov mimo ohrozenia života a pod stálym dohľadom zdravotníkov na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Utrpeli strelné poranenie ramena a lakťu, jeden z týchto pacientov mal okrem strelných rán aj rezné rany v oblasti krku, ktoré mu spôsobil útočník," spresnila.

Jeden zo zranených sa nachádza v bratislavskej Nemocnici Bory. "Stav pacienta je stabilizovaný," uviedla pre TASR PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

Postreleného policajta museli operovať

Policajta, ktorý mal bodné zranenia po útoku nožom a bol postrelený, museli v nemocnici operovať. Podľa informácií TV JOJ je mimo ohrozenia života. "Viaceré hliadky policajtov Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave boli dnes krátko pred 01.00 h vyslané na základe viacerých telefonických oznámení od občanov na Fedákovú ulicu v mestskej časti Dúbravka, kde malo dôjsť k výbuchu v jednom z bytov a následne k streľbe," informoval hovorca polície Michal Szeiff. 

Polícia začala trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa, ublíženia na zdraví, nedovoleného ozbrojovania či za všeobecné ohrozenie. Postup policajtov zas preveruje Inšpekcia. "Len čo to procesná situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie," skonštatoval Szeiff.

K prípadu sa vyjadrila aj Barbora Krajčovičová, hovorkyňa Mestskej polície Bratislava:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy