Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hamran o streľbe v Dúbravke: Útočník mal čistý register trestov, zneškodnil ho začínajúci policajt
Zdielať na

Hamran o streľbe v Dúbravke: Útočník mal čistý register trestov, zneškodnil ho začínajúci policajt

BRATISLAVA / Útočník, ktorý v bratislavskej Dúbravke strieľal z okna na ľudí, mal čistý register trestov. Polícia s ním v minulosti riešila iba priestupok v súvislosti s používaním pyrotechniky. Streľbu považujú policajti zatiaľ za skratové konanie. Informoval o tom vo štvrtok 28. septembra policajný prezident Štefan Hamran. Nájdené legálne držané zbrane podľa neho patrili otcovi útočníka.

​Útočník zraneniam podľahol. Podľa Hamrana mal čistý register trestov. "Neevidujeme ju ako osobu, ktorá by sa dopustila nejakého trestného činu. My sme túto osobu nikdy ani nevyšetrovali," povedal. 

Potvrdil však, že polícia v oblasti streľby evidovala za kalendárny rok deväť nahlásení použitia zábavnej pyrotechniky. "Až na jeden prípad nám nikdy neoznačili ani žiadnu osobu, ani žiadny konkrétny byt," spresnil. Byt začali preverovať, nikto z neho s políciou nekomunikoval. Podozrivý z priestupku nereagoval ani na predvolanie polície. Nekomunikovali ani jeho rodičia, ktorí s ním žili v jednej domácnosti. Podľa Hamrana mala s ním ťažkosti komunikovať aj správkyňa domu.

Viac o streľbe v Dúbravke porozprával v štúdiu JOJ 24 reportér Andrej Zavřel:

Päť legálne držaných strelných zbraní, ktoré zaevidovala polícia, bolo písaných na otca útočníka. Výbušné predmety podľa Hamrana zatiaľ nenašli. "Narazili sme len na zábavnú pyrotechniku, ktorej držba ani používanie nie je trestné," skonštatoval. Ako dodal, nedalo sa na základe používania zábavnej pyrotechniky predpokladať, že muž začne strieľať z okna na ľudí.

Šéf polície ocenil rýchly zásah policajtov. "Nesmierne ma teší, že na mieste činu bol pomerne mladý kolektív a dokázal sa s takým náročným prípadom vysporiadať," povedal Štefan Hamran o štvrtkovej streľbe v bratislavskej Dúbravke.

Vyzdvihol aj reakciu príslušníka, ktorý strieľal. "Kolega, ktorý strieľal a eliminoval páchateľa, je dvaapolmesačný policajt a nezaváhal. Použil zbraň vtedy, keď mal, vystrelil šesť rán a zneškodnil osobu, ktorá zranila jeho kolegu, ktorý spolu s ním zasahoval na tom schodišti," dodal šéf polície. V súčasnosti podľa neho prebieha prehliadka miesta činu a zaisťujú sa dôkazy.

Nočný incident v bratislavskej Dúbravke si vyžiadal jedného mŕtveho a štyroch zranených. Na Fedákovej ulici malo dôjsť k streľbe a k výbuchu v jednom z bytov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy