Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Čierny deň na cestách: Úmrtie poľskej rodiny nebolo v kraji jedinou tragédiu
Zdielať na

Čierny deň na cestách: Úmrtie poľskej rodiny nebolo v kraji jedinou tragédiu

TRNAVA / Jeden z najtragickejších dní za posledné roky! Takto nazvali policajti včerajšiu stredu trinásteho. Pri dvoch dopravných nehodách zomrelo v trnavskom kraji až 5 ľudí, vrátane iba 4-ročného dievčatka.

​Pred ôsmou hodinou rána smerovala po diaľnici D1 v smere do Trnavy dodávka s 5-člennou posádkou z Poľska. Na 40. kilometri ale z doposiaľ nezistených príčin zišla z cesty a narazila do stromu. V aute sa viezla rodina s dvomi malými deťmi, ktorá sa vracala z Chorvátska. Do Katowíc, kam mali namierené, im ostávalo ešte vyše troch hodín cesty. "Po príchode jednotiek na miesto sa vo vozidle nachádzali tri zakliesnené osoby a dve deti," informoval Juraj Puškel, riadiaci dôstojník HaZZ z miesta udalosti.

35-roční rodičia sediaci vpredu a babka malých dievčatiek, sediaca vzadu, zomreli na mieste. Pomôcť im už nedokázali. 4-ročné a 5-mesačné dievčatká v autosedačkách nereagovali. Staršie museli záchranári oživovať. "Utrpelo vážne poranenia viacerých častí tela. Po ošetrení bolo preložené na palubu a v kritickom stave prevezené do Národného ústavu detských chorôb," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov ATE.

5-mesačné bábätko bolo s vážnym poranením hlavičky prevezené taktiež do nemocnice. Momentálne je v stabilizovanom stave, pod neustálym dohľadom lekárov. Či vodič zaspal alebo sa pod neho podpísala iná náhla príhoda policajti vyšetrujú. 

Druhá nehoda taktiež skončila tragicky

O pár hodín neskôr zase záchranári a hasiči pomáhali v Trnave. Na križovatke ulíc Andreja Hlinku a Študentskej, vodič Volkswagenu zrejme nedal prednosť prichádzajúcemu Mercedesu a narazili do seba. Pasat po zrážke odhodilo do betónového múru rodinného domu. Jeho 38-ročný vodič zostal v aute zakliesnený. Vystrihnúť ho museli až hasiči. Po vytiahnutí si ho prevzali záchranári a previezli ho do nemocnice. V nemocnici skončila po ošetrení aj jeho spolujazdkyňa a šofér druhého auta.

Ďalší spolujazdec z Volkswagenu bol podľa polície v šoku. Práve on mal dať auto kamarátovi. Tvrdil, že je jeho. Po vyšetreniach napokon zostal v nemocnici len 38-ročný muž. Jeho zranenia mali byť vážne a ešte večer podstúpil operáciu. "Žiaľ, jeho zdravotný stav sa náhle skomplikoval a svojim zraneniam podľahol," uviedol Matej Martovič, hovorca fakultnej nemocnice Trnava. 

Auto na ceste vôbec nemalo byť

Podľa polície nemal Volkswagen na ceste čo robiť. Lustráciou totiž policajti zistili, že auto bolo v evidencii vozidiel odhlásené, nemalo STK a ani emisnú kontrolu, zrejme ani zákonné poistenie. Technický preukaz bol neplatný. Na tomto úseku je povolená maximálna rýchlosť 30 kilometrov za hodinu. Vodič mal ísť podľa svedkov oveľa rýchlejšie. Bolo obrovským šťastím, že sa na inak frekventovanej ulici v tej dobe nikto nenachádzal. Popri ceste totiž vedie cyklotrasa, chodník a v tesnej blízkosti sú dve stredné a jedna základná škola.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy