Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rodinná tragédia na diaľnici: Neprežili rodičia, stará mama a 4-ročné dieťa
Zdielať na

Rodinná tragédia na diaľnici: Neprežili rodičia, stará mama a 4-ročné dieťa

ČATAJ / Mimoriadne tragická nehoda sa stala v stredu 13. septembra v skorých hodinách na diaľnici D1 neďaleko odpočívadla Čataj. Podľa prvotných informácií malo vozidlo Fiat Ducato zísť z diaľnice a naraziť do stromu. Tri dospelé osoby náraz neprežili. Podľa informácií TV JOJ nehodu neprežilo ani 4-ročné dieťa.

Poľská rodinka sa vracala z Chorvátska do Katowíc. Do cieľa im ostávalo zhruba 3 a pol hodiny cesty. Na 40 kilometri diaľnice D1 však auto zišlo z cesty a napálilo do stromu. "V aute boli v čase nárazu 3 dospelé osoby a 2 deti," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Stalo sa to práve v úseku, kde sa nenachádzajú zvodidlá. Okamžite sa tak začala záchranná akcia. "Po príchode jednotiek na miesto sa vo vozidle nachádzali 3 zakliesnené osoby a 2 deti," informoval riadiaci dôstojník zásahu Juraj Puškel.

Na mieste boli ako prví seneckí hasiči. 35-roční rodičia sedeli na predných sedadlách. Vzadu sa v autosedačkách viezli dve deti a medzi nimi aj ich stará mama. Nikto z dospelých však po príchode záchranných zložiek nejavil známky života. "Žiaľ, i napriek snahe záchranárov 3 osoby utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli," doplnil hlavný operátor Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Viliam Sládek.


Začal sa tak boj o život detí. 4-ročné dievčatko spočiatku nereagovalo. Dievčatko museli na mieste tragédie resuscitovať. Prevzali si ho leteckí záchranári, ktorí ju previezli do nemocnice v Bratislave. Tam však prišla tá najhoršia správa. "Utrpelo vážne poranenia viacerých častí tela. Po ošetrení bolo preložené na palubu a v kritickom stave prevezené do NUDSCH," Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov ATE. "Žiaľ život jedného dieťaťa sa nám napriek enormnej snahe lekárov nepodarilo zachrániť," uviedla Dana Kamenická, hovorkyňa NÚDSCH. 

Z celej rodiny ako jediné prežilo 4-mesačné dievčatko. Podľa zistení TV JOJ malo poranenia hlavy. Aktuálne sa nachádza v Národnom ústave detských chorôb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy