Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Zistenia TV JOJ: Študent, ktorý podpálil gymnázium, v osudný večer prišiel o poriadny balík peňazí
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Študent, ktorý podpálil gymnázium, v osudný večer prišiel o poriadny balík peňazí

BRATISLAVA / Najprv podpálil autá, potom gymnázium a po výbuchu nakoniec sám prišiel o život. TV JOJ má nové šokujúce informácie v prípade Benjamína, ktorý navštevoval školu pre mimoriadne nadané deti. Podarilo sa nám zistiť, že v osudný večer prišiel školák o poriadny balík peňazí. Medzitým vedenie školy už finišuje s opravami budovy. Žiaci čochvíľa zasadnú opäť do lavíc.

Podľa zistení TV JOJ Benjamín pred svojou smrťou prehral dosť veľký balík peňazí. Údajne stávkoval cez online stávkovú kanceláriu a prišiel o desiatky tisíc eur. Peniaze mal údajne od svojej rodiny. Chvíľu sa mu vraj celkom darilo, no nakoniec prišiel takmer o všetko. Či bolo práve toto spúšťačom tragédie, zisťujú znalci aj po jeho smrti. 

"Je možné uviesť, že zosnulá osoba nájdená na zhorenisku bola stotožnená na základe analýz DNA. Tejto osobe bola skonštatovaná prítomnosť alkoholu v krvi vo výške 1,2 promile," informoval Juraj Chylo, dozorujúci prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave. V zborovni sa vtedy našla fľaša borovičky a v budove tri kanistre s benzínom. Vyšetrovatelia pribrali znalcov z odboru psychológie, chémie, či informatiky. Benjamínov telefón sa dodnes nenašiel.

Po požiari sa hovorilo, že v škole nemusel byť sám. Táto verzia sa ale nepotvrdila. "Stalo sa to v noci, keď už škola nemá žiaden dosah," uviedla riaditeľka školy Jolana Laznibatová.

Benjamín pred svojou smrťou odišiel z domu do auto požičovne, kde brigádoval. Tam podpálil 14 áut. Sadol na skúter a namieril si to do školy. S benzínom polial zborovňu a ďalšie miestnosti na poschodí. Celé poschodie vyhorelo do tla.

Kompetentní robili počas leta všetko preto, aby si žiaci mohli opäť sadnúť do lavíc. Stať sa tak má už budúci týždeň. Dovtedy majú žiaci naplánované iné aktivity. "Fénix vstal z popola, tak naša škola je zrazu krásna čistá, biela a všetci sa tešíme. Budú chodiť na výlety, hrady, zámky, múzeá," priblížila riaditeľka.

​Popolom ľahli aj počítače, serverovňa a pedagógovia prišli o všetky materiály. Faktúra za znovuzrodenie školy sa odhadom vyšplhá na trištvrte milióna eur. Riaditeľka posilnila aj psychologickú pomoc, pre študentov ktorí majú problémy. K dispozícií majú žiaci ďalších troch odborníkov. Dokopy ich bude 5.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy