Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Smutná správa: Lukáš, ktorého "zničilo" neoprávnené zadržanie policajtov, prehral boj o život
Zdielať na

Smutná správa: Lukáš, ktorého "zničilo" neoprávnené zadržanie policajtov, prehral boj o život

VEĽKÁ LOMNICA / Smutná správa prišla v pondelok 4. septembra ráno z Veľkej Lomnice. Lukáš Lacko, ktorý sa dlhé roky súdil s ministerstvom vnútra o odškodné a o očistenie svojho mena, zomrel. Podlomené psychické zdravie sa odrazilo na jeho zdravotnom stave, dlhé mesiace bojoval s neznámou baktériou. Vďaka medializácii jeho zdravotných problémov sa ozvalo niekoľko odborníkov i dobrých ľudí s ochotou pomôcť, no, žiaľ, už sa tak nestane. Lukáša pred 8 rokmi zadržalo komando kukláčov ako podozrivého z vraždy pumpára. O pár hodín ho prepustili a aj napriek tomu, že skutočný vrah je už vo väzení, za zákrok, ktorý mu poškodil meno, sa mu doposiaľ nikto neospravedlnil.

Lukášov život sa zmenil na parkovisku vo Veľkej Lomnici. Vtedy z autobusu vystúpilo komando kukláčov, zadržali ho ako podozrivého z vraždy pumpára a hoci sa o pár hodín ukázalo, že to nebol on a skutočný vrah už sedí za mrežami, štát mu za tie dlhé roky nevyplatil odškodné, o ktoré sa súdil.

Lukáša psychické problémy rokmi úplne zničili. Nedokázal sa vyrovnať s nepríjemnými narážkami na svoju osobu i s tým, že sa mu stále nepodarilo očistiť svoje meno. Lukáš veril, že za jeho zhoršený zdravotný stav mohla práve stresujúca situácia, ktorá ho poznačila na celý život. Lukáš schudol neuveriteľných 90 kíl, nikomu nič nevyčítal, ale bol presvedčený o tom, že nebyť toho dňa, teraz by si žil spokojný rodinný život v plnom zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy