Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Podozrievali ho z vraždy, ktorú nespáchal. Lukáša psychické problémy rokmi úplne zničili
Zdielať na

Podozrievali ho z vraždy, ktorú nespáchal. Lukáša psychické problémy rokmi úplne zničili

VEĽKÁ LOMNICA / Príbeh Lukáša Lacka spod Tatier nemá ani po rokoch šťastný koniec. Najskôr ho podozrievali z vraždy, ktorú nespáchal. Neskôr jeho psychiku poznačil niekoľkoročný súdny spor o odškodné. Nočné mory, strata zamestnania, nahnevané pohľady či posmešky si vybrali krutú daň.

Lukášov život sa zmenil na parkovisku vo Veľkej Lomnici. Vtedy z autobusu vystúpilo komando kukláčov, zadržali ho ako podozrivého z vraždy pumpára a hoci sa o pár hodín ukázalo, že to nebol on a skutočný vrah už sedí za mrežami, štát mu za tie dlhé roky nevyplatil odškodné, o ktoré sa súdi.

Lenže teraz ho čaká oveľa náročnejší boj. Lukáša psychické problémy rokmi úplne zničili. Nedokázal sa vyrovnať s nepríjemnými narážkami na svoju osobu i s tým, že sa mu stále nepodarilo očistiť svoje meno. Pred pár mesiacmi bojoval v nemocnici po náročnej diagnóze o život a súboj s časom zvádza aj teraz. Žalúdok mu napadla baktéria, ale nenašiel sa lekár, ktorý by mu pomohol ju vyliečiť.

"Potrebujeme vyliečiť tu baktériu, ale nikto nám nevie povedať, že čo to je, ale ja potrebujem vedieť, ako ju mám liečiť," vyjadrila sa Lukášova mama. Lukáš schudol neuveriteľných 90 kíl, nikomu nič nevyčíta, ale je presvedčený o tom, že nebyť toho dňa, teraz by si žil spokojný rodinný život v plnom zdraví. "Momentálne ani nič iné nechcem – zahojiť to brucho a žiť si pokojný život," povedal neprávom obvinený Lukáš Lacko.

Pri poslednom pojednávaní okresný súd v Kežmarku opäť uznal, že Lukáš nárok na odškodné má, no ministerstvo vnútra sa odvolalo a teraz sa čaká na rozhodnutie krajského súdu "Teraz by mi tie peniaze pomohli, lebo ja už nemám z čoho platiť lieky," dodal Lukáš. "Ja verím, že tak ako nám štát spôsobil toto utrpenie, tak teraz nám štát pomôže v tejto liečbe," komentovala Lukášova mama.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy