Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Chránite si svoje cennosti počas letných dní pri vode? Polícia varuje pred krádežami
Zdielať na

Chránite si svoje cennosti počas letných dní pri vode? Polícia varuje pred krádežami

ROŽŇAVA / Počas letných mesiacov môžete policajtov stretnúť nielen na cestách, ale aj v rekreačných areáloch a na kúpaliskách. Dozerajú na miestach, kde je zvýšený počet ľudí, aby sa nerozmáhali krádeže.

​Kúpaliská a rekreačné zóny v rožňavskom okrese obsadili policajti. Vykonávali preventívnu akciu. Často sa stáva, že ľudia si svoje cennosti nechajú na ležadlách či uterákoch a vzdialia sa od nich. Páchatelia väčšinou čakajú práve na takúto príležitosť.

"Nechávajú si doklady, peniaze a na to tiež upozorňujeme, či už je to na kúpaliskách alebo rekreačných strediskách, aby si tak nenechávali veci," vyjadrila sa preventistka PZ Aurélia Csutorová. Policajti svoju pozornosť zamerali aj na to, či ľudia nenechávajú svoje cenné veci počas relaxu v autách

"Nechávajú svoje kabelky, peniaze, počítače, a potom sa stane, že zlodeji vyberajú tieto veci z auta," dodala preventistka. Policajti skontrolovali všetky autá na parkoviskách, prezerali aj to, či sa v rozhorúčených vozidlách nenachádzajú zamknuté deti či zvieratá.

Ľudia takúto aktivitu uvítali a prítomnosti policajtov na kúpaliskách sa veľmi potešili. "Je to dobré, že ľudia sú informovaní, lebo nie každý myslí na to, čo sa môže stať v autách počas týchto horúcich dní. Potom nechávajú zvieratká alebo deti v autách," povedala návštevnícka kúpaliska. Prítomnosti polície na kúpaliskách sa potešili aj deti, ktoré dostali policajné pexesá či reflexné pásiky na bicykle.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy