Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Po Františka Poláka opäť prišli policajti. NAKA zadržala bývalého advokáta Mikuláša Černáka
Zdielať na

Po Františka Poláka opäť prišli policajti. NAKA zadržala bývalého advokáta Mikuláša Černáka

BRATISLAVA / Obhajoval mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka a v problémoch už lietal aj v minulosti. Advokáta Františka Poláka policajti z NAKA v piatok, 25. augusta, zadržali a obvinili z korupcie. Aktuálne je v policajnej cele a v putách neskončil prvý krát.

O akcii informovala polícia na sociálnej sieti. Informáciu ako prvý priniesol portál Startitup.

Policajná akcia dostala názov Corrumpere 1. V preklade z latinčiny to znamená úplatok. Ten sa má týkať Františka Poláka, ktorý kedysi obhajoval napríklad aj Mikuláša Černáka. Vyšetrovateľ ho podozrieva, že mal údajne vybavovať rozhodnutia v prospech svojho klienta.

"Dnes realizujú príslušníci NAKA P PZ policajnú akciu s krycím názvom „CORRUMPERE 1“, v rámci ktorej bol zadržaný obvinený advokát JUDr. F. P. Obvinený je z toho, že sa mal v minulosti dopustiť korupčnej trestnej činnosti a to v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb, ktoré boli vzaté do väzby v rámci policajnej akcie známej pod krycím názvom „MÉDIA“ vyšetrovanej NAKA P PZ v rokoch 2017 až 2021," informovala polícia na sociálnej sieti.

Akcie NAKA s krycím názvom Média sú ešte z rokov 2017 až 2021. Podľa polície tam vtedy išlo o neoprávnené vratky DPH za milióny eur. Obchodovať mali s reklamou a ich službami.

V minulosti už bol stíhaný za extrémizmus či podplácanie

Bývalý príslušník SIS už bol v minulosti trestne stíhaný za extrémizmus. V roku 2019 ​František Polák pravdepodobne sám urobil svoju fotku v nacistickej uniforme a šíril ju prostredníctvom správ na internete. Polícia u neho počas razie "Plukovník" zaistila predmety, ktoré by mohli byť predmetom trestného stíhania.

Bývalý advokát mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka je spájaný aj s kauzou Babylon, kde čelí obžalobe za vydieranie, legalizáciu príjmu z trestnej činnosti a za podplácanie. Polícia ho v roku 2020 zadržala spolu s bývalým šéfom kontrarozviedky SIS Ľubomírom Arpášom. Prípadom sa zaoberá banskobystrické pracovisko Špecializovaného trestného súdu.

Zatiaľ nie je jasné, či polícia a prokuratúra bude pre Františka Poláka žiadať väzbu, alebo ho prepustí na slobodu. Známe by to malo byť už v najbližších hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy