Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Akcia Rozuzlenie: Vladimír Pčolinský je obvinený, no stíhaný bude na slobode
Zdielať na

Akcia Rozuzlenie: Vladimír Pčolinský je obvinený, no stíhaný bude na slobode

ŽILINA / V sobotu 19. augusta prebiehal výsluch bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského v akcii Rozuzlenie. Podľa informácii TV JOJ je Pčolinský obvinený, no stíhaný bude na slobode.

Pred Vladimírom Pčolinským bol vypočúvaný Michal Aláč, súčasný riaditeľ SIS. Riaditeľ i exriaditeľ SIS sú obvinení z účasti v zločineckej skupine, vedenej Petrom Koščom, teda "Pánom X". Podľa posledných informácií by sa obvinenie malo týkať manipulácie vyšetrovania veľkých káuz. 

Krátko pred pol desiatou hodinou prišiel na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v Žiline bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský. Pred kamerami vystupoval s dávkou humoru a tvrdil, že je pripravený na všetko. Do väzenia sa podľa jeho slov nechystal. 

Vyjadrenie Vladimíra Pčolinského pred výsluchom

​Domnienky právnika sa potvrdili

​Právnik Vladimíra Pčolinského, Marian Bošanský, ráno prehlásil, že očakáva vnesenie svetla do prípadu. Taktiež podotkol, že nepredpokladá, že by niekto dal súhlas na vzatie jeho klienta do väzby. Podľa posledných informácií vieme, že sa jeho predpoklad potvrdil.  

Akcia "Rozuzlenie" v skratke

​Pčolinského obvinili v rámci akcie "Rozuzlenie" spolu s aktuálnym riaditeľom Michalom Aláčom a šéfom NBÚ Romanom Konečným. Taktiež čelí obvineniu aj expolicajt Ján Kaľavský a expríslušník SIS Martin Ciriak. Na čele skupiny mal stáť Peter Košč, prezývaný "Pán X". Ten má údajne riadiť zločineckú skupinu.  

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy