Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vracia sa éra Covidu-19? Rozšírený vírus v kabíne zrušil zápas so Slovanom
Zdielať na

Vracia sa éra Covidu-19? Rozšírený vírus v kabíne zrušil zápas so Slovanom

MICHALOVCE / O slovo sa opäť hlási Covid-19. Vo futbalovom klube v Michalovciach sa vírusom nakazila väčšina členov ligového tímu. Kvôli tomu museli odložiť svoj dnešný zápas so Slovanom Bratislava. Podľa hygienikov ale nie je dôvod na mimoriadne, či plošné opatrenia.

"Celkovo sme mali 13 hráčov pozitívnych, 7 bolo negatívnych," uviedol tréner MFK Zemplín Michalovce Marek Petruš. Hráči okamžite putovali do izolácie. Hygienici už podľa aktuálnych pravidiel po pozitívnom teste nenariaďujú povinnú karanténu. Nakazení by sa mali správať zodpovedne voči okoliu. Klub po prepuknutí vírusu prerušil tréningový proces a odložil najbližší zápas. Vírus totiž koloval po kabíne. Návrat hráčov na ihrisko je podmienený negatívnym testom. "Tí, ktorí ostanú pozitívni sa otáčajú a idú naspäť. Negatívni ostanú a ideme do tréningového procesu," vysvetlil tréner.

Odborníkov hromadný výskyt prekvapil

Ide vraj z pohľadu regiónu, ale aj celého Slovenska o výnimočný jav. Prvotný zdroj nákazy sa nepodarilo identifikovať. "Nemám zo strany všeobecných lekárov hlásené žiadne prípady za posledné mesiace. Uvidíme, čo nám prinesie jesenné a zimné obdobie," dodala Janka Stašková, regionálna hygienička RÚVZ Michalovce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy