Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podvodník obral dôchodkyňu o 27-tisíc eur. Vydával sa za vojenského lekára
Zdielať na

Podvodník obral dôchodkyňu o 27-tisíc eur. Vydával sa za vojenského lekára

RIMAVSKÁ SOBOTA / Podvodníci sa na sociálnych sieťach zameriavajú hlavne na osamelé ženy, ktorým ponúkajú priateľstvo, pozornosť a lásku. Keď im začnú ženy dôverovať, žiadajú priateľskú pomoc. Mnohé takto prišli o veľké sumy. Najnovšie o 27-tisíc eur prišla dôchodkyňa, ktorej peniaze skončili na účte v Turecku.

Začalo sa to začiatkom tohto roka na sociálnej sieti. Dôchodkyňa si už presne nepamätá, no pravdepodobne potvrdila priateľstvo mužovi menom Carlos. Ten jej začal vypisovať. "Joj, taká láska. Hovorím, ja lásku už nepotrebujem, ja som stará žena," opísala podvedená žena. V priateľskej komunikácii ale pokračovali. Prezradil jej, že má dcéru a jeho rodičia pochádzajú zo Slovenska. Momentálne pôsobí ako vojenský lekár v Sýrii. "On mi posielal aj tých ranených vojakov. Samozrejme som plakala a tým ma zrejme dostal," priblížila podvedená žena.

Postupne si získaval jej dôveru a o dva mesiace neskôr vyrukoval s prosbou. Odchádza na dôchodok a na Slovensko potrebuje poslať balík so sumou 500-tisíc eur. Chce sa sem vraj presťahovať. "Aj to bolo odfotené. Veľká krabica plná peňazí. Som mu povedala, že keď príde so svojou dcérou, tak že kvôli nej im pomôžem. Jediné, čo chcem, sú peniaze na útulok," opísala podvedená žena. Nakoniec mu napísala svoju adresu. Ozvala sa jej ale dopravná spoločnosť, zaplatila im 5 000 eur za prepravné. O pár dní chceli viac. "Že musím zaplatiť 22-tisíc eur, lebo balík je v Bulharsku, že tam za clo žiadajú toľko," uviedla podvedená žena.

Muž ju rečami obalamutil a ona zaplatila aj túto sumu. Balík ale stále nedorazil. "Potom sa mi tá dopravná spoločnosť znova ozvala. Ten balík je v Srbsku, v Belehrade a FBI a colníci pýtajú 55-tisíc eur za ten balík," opísala podvedená žena. Internetový priateľ Carlos ju znova prehováral, no dôchodkyňa už prišla o všetky úspory. A postupne prichádzala aj na to, že Carlos možno ani nie je Carlos. "Ja mám nafotených takmer 300 fotiek jeho a našla som viac ako 60 profilov," uviedla. Uvedomila si, že bola podvedená.

Žena síce v prípade podvodu podala aj trestné oznámenie, no v to, že ešte niekedy uvidí svoje peniaze, už veľmi nedúfa. Chce ale aspoň varovať ostatné ženy. "Aby nikto na to nenaletel, na žiadne také triky. Hlavne ide po starších ženách, ktoré sú osamelé. A ten jeho čarovný úsmev na to zneužíva," dodala na záver podvedená žena.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy