Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Policajná akcia Krone 2: Piati obvinení sa postavia pred sudcu
Zdielať na

Policajná akcia Krone 2: Piati obvinení sa postavia pred sudcu

PEZINOK / Piati z ôsmich obvinených sa dnes postavili pred sudcu Špecializovaného trestného súdu vo veľkej drogovej kauze Krone 2, ktorá je pokračovaním medzinárodnej policajnej akcie Joker. Medzi nimi je aj známy ruský podnikateľ, ktorý si odsedel štyri roky za podplácanie šéfky Daňového úradu.

Policajná akcia Krone 2 sa uskutočnila v Bratislavskom i v Trnavskom kraji. NAKA počas 5 domových prehliadok, ale aj prehliadok pozemkov, zaistila väčšie množstvo kokaínu i extázy. "Taktiež bola zaistená finančná hotovosť vo výške viac ako 46 000 € v rôznych menách, luxusné pánske hodinky rôznych značiek a taktiež boli zaistené zbrane a extrémistický materiál. V rámci akcie Krone 2 bolo obvinených 8 osôb, z ktorých jedna osoba je príslušníkom Finančnej správy," uviedla Zuzana Hrabovská, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru na Slovensku. 

Obchod s drogami mal prebiehať prostredníctvom organizovanej zločineckej skupiny. Podľa portálu Startitup zločin prekročil hranice Európy a siaha až do Ekvádoru a Brazílie. Vyšetrovanie má súvisieť s organizovaním dovozu 1,5 tony kokaínu, ktorý v tejto krajine pred 3 rokmi zaistili. Prvých troch obvinených pre ktorých prokurátor žiada väzobné stíhanie priviezli na Špecializovaný trestný súd popoludní.

Ako prvý s policajnou eskortou dorazil ruský podnikateľ Alexander S., ktorý žije na Slovensku. Za sebou má 4-ročné väzenie za podplácanie riaditeľky Daňového úradu v Šamoríne. Pôvodne si mal odsedieť o 2 roky viac, avšak požiadal o podmienečné prepustenie. Aj jeho otec Sergej si za tento trestný čin odpykal 7-ročný pobyt za mrežami. Obaja dostali aj peňažný trest.

Ako on tak aj jeho obhajca sa k aktuálnemu obvineniu odmietli vyjadriť. Vyšetrovateľ podal piatim obvineným návrh na rôzne typy väzby, prípadne ich kombinácie – od kolúznej cez preventívnu až po útekovú. Ďalšia skupina obvinených sa postavila pred sudcu po 16. hodine. Rozhodnutie, či budú stíhaní väzobne alebo na slobode, padne najskôr dnes večer.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy