Polojasno
20°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Žena na letisku náhle prišla o nohu. Museli jej ju amputovať
Zdielať na

Žena na letisku náhle prišla o nohu. Museli jej ju amputovať

Zdroj: TASR

BANGKOK / 57-ročná žena prišla náhle o nohu. Museli jej ju amputovať po tom, ako uviazla vo štvrtok na pohyblivom chodníku v medzinárodnom letisku v Bangkoku. Úrady vyšetrujú. Ako k nehode došlo, je v procese vyšetrovania. Karant Thanakuljeerapat, riaditeľ medzinárodného letiska podľa serveru CNN uviedol, že k incidentu došlo okolo 8:30 miestneho času. Informoval o tom idnes.cz.

Žena cestovala do južného mesta Nakhon Si Thammarat vzdialeného od Bangkoku asi 600 kilometrov. Ľavá noha sa jej zachytila do diery na konci pojazdného chodníka, informovalo CNN. Bola okamžite prevezená do najbližšej nemocnice. "Závažnosť jej zranení však viedla k amputácii nohy," povedal Karant s tým, že Thajka je teraz v starostlivosti lekárov jedného z najlepších zdravotníckych zariadení v krajine, v medzinárodnej nemocnici Bumrungrad. "Rád by som vyjadril náš najhlbší smútok," vyhlásil Karant.

Syn poškodenej Krit Kittirattana na Facebooku zverejnil vyhlásenie. "Moja mama je silná. Ale vieme, že má zlomené srdce, pretože zrazu prišla o nohu," napísal. Žena je po operácii a lekári kontrolujú, aby nedostala infekciu. Rodina si vyžiadala záznamy z bezpečnostných kamier z letiska. Riaditeľ štátnej spoločnosti Airports Of Thailand (AOT), ktorá prevádzkuje letisko po celej krajine, sa postará o všetky liečebné náklady a poskytne aj finančnú kompenzáciu. 

Všetky pohyblivé chodníky na letisku sú teraz mimo prevádzky. Technici vykonávajú bezpečnostné kontroly. Karant však uviedol, že všetky sú pravidelne kontrolované a podliehajú bežnej údržbe. Letisko, v ktorom sa stala nehoda, je jedno z dvoch medzinárodných letísk v Bangkoku. Bolo hlavným letiskom Bangkoku do roku 2006.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy