Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladíka, ktorý znásilnil dôchodkyňu, vzali do väzby
Zdielať na

Mladíka, ktorý znásilnil dôchodkyňu, vzali do väzby

OKRES KOŠICE OKOLIE / 22-ročný mladík napadol starší manželský pár v ich rodinnom dome. Prokurátor na súde potvrdil, že 82-ročnú dôchodkyňu aj znásilnil. Podľa informácií TV JOJ sa na polícii ku všetkému priznal. Pred sudcom ale skutok nekomentoval, len oľutoval čo sa stalo. Keďže mladík bol už viackrát trestaný, tentokrát bude sadzba vyššia.

​Obvinený 22-ročný Ján sa 7. júna postavil pre sudcu. Ten rozhodoval o tom, či osemkrát trestaného páchateľa ponechá vo väzbe, alebo ho prepustí domov. Skutok sa stal v sobotu, 3. júna podvečer, keď si mladík dom vytypoval a žiadal od dôchodcov peniaze a alkohol. Keď mu ich nedali, fyzicky ich napadol. 84-ročný starký dokonca bojoval s útočníkom aj napriek vysokému veku a hrdinský chránil svoju manželku a majetok. "V ruke mal nôž a žiadal od nej finančné prostriedky a alkohol. Keď mu to odmietla dať, znova ju fyzicky napadol, udrel ju do hrudníka. Keď spadla na zem, zamkol dvere, zvalil ju na gauč a tam ju znásilnil," uviedol okresný prokurátor Marek Rajnič.

Prokurátor navrhol obvineného vziať do väzby a to z dôvodu, aby nepokračoval v trestnej činnosti. "Tento dôvod je daný najmä osobou páchateľa, ktorý aj napriek svojmu veku už bol osemkrát súdne trestaný, z toho trikrát vo výkone trestu," dodal Rajnič. Sudca mestského súdu v Košiciach sa s návrhom prokurátora stotožnil a vzal ho do väzby. Obvinený to ale videl inak. Voči rozhodnutiu sa ale neodvolal a tak je právoplatné. V prípade uznania viny mu hrozí 15 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy