Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Šokujúci pokus o znásilnenie seniorky: Takto čin vysvetľuje sexuologička
Zdielať na

Šokujúci pokus o znásilnenie seniorky: Takto čin vysvetľuje sexuologička

KOŠICE / 22-ročný Ján zaútočil na starší manželský pár a 82-ročnú starenku údajne aj znásilnil. Aj keď s ním dôchodca bojoval zo všetkých síl, nestačil mu a oboch dôchodcov doudieral. Sexuologička a psychiatrička zároveň tvrdí, že takéto prípady sa vyskytujú len zriedka.

22-ročný muž sa vlámal do domu seniorov a na seniorov zaútočil. Po tom, čo staršieho pána zavrel v kúpeľni, staršiu ženu údajne zvalil na posteľ, "Chcel ma znásilniť. Ja som ho prosila, dám aj pivo aj pálenku len nerobte mi toto," opísala 82-ročná napadnutá žena. Muž zaútočil aj na jej manžela, ktorý s útočníkom aj napriek vysokému veku hrdinský bojoval a chránil svoju ženu a majetok. 

O celej situácii sa dočítate v tomto článku: 

Muž od seniorov pýtal alkohol. Keďže oni doma alkohol nemali, lebo ho nepijú, mladík pýtal aspoň peniaze. Ani tie však nedostal. Vyrušila ho suseda, ktorá započula krik a tak sa do domu išla pozrieť, no mladík im stihol ujsť a zlomenú lopatu odhodil neďaleko rodinného domu. Po pár hodinách ho policajti vypátrali a zadržali.

Podľa sexuologičky je prípad ojedinelý 

Skúsená sexuologička a psychiatrička tvrdí, že sa s podobným prípadom dlho nestretla a čím je deviácia nebezpečnejšia, tým je zriedkavejšia. Tak tomu bolo aj v tomto prípade. "Prichádza do úvahy porucha osobnosti. To znamená, že človek veľmi jednoduchý, emočne nestabilný, labilný, popudlivý, ktorý sa nevie ovládať, " vysvetľuje sexuologička a psychiatrička Danica Caisová. 

Dopĺňa ale, že je možná aj sexuálna deviácia. "Tá sa prejavuje práve tým, že sa erotická túžba prebudí, akoby z ničoho nič, a potom sa ten človek môže uspokojiť na komkoľvek," uviedla. To znamená, že nehľadí o koho ide a uspokojí sa na dieťati, žene alebo dokonca mužovi. Psychologička ďalej vysvetľuje, že tieto poruchy sexuálneho systému sa najčastejšie prejavujú znásilnením, ale aj exhibicionistickým správaním. "Dokonca sa môže prejaviť aj krádežou. Potreba znevážiť protivníka tým, že mu vezmem niečo cenné," dodala.

Polícia muža obvinila

22-ročného Jana policajti obvinili z viacerých skutkov a to z porušovania a obmedzovania domovej slobôd, lúpež, ublíženie má zdraví ale aj znásilnenie a to všetko na chránených - teda starších osobách. Polícia dnes doručila na prokuratúru návrh na jeho vzatie do väzby. O tej bude rozhodovať okresný súd už v najbližších dňoch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy