Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Muž bol obvinený zo šírenia poplašnej správy. Hrozí mu väzenie
Zdielať na

Muž bol obvinený zo šírenia poplašnej správy. Hrozí mu väzenie

TRENČÍN / 8 rokov za mrežami hrozí 29-ročnému mužovi, ktorý vo februári nahlásil bombu na súde. Kvôli nemu prehľadávali budovy súdov na celom Slovensku. Takýmto spôsobom sa chcel vyhnúť trestu. Ten nakoniec aj tak dostal a vďaka jednému telefonátu sa jeho pobyt za mrežami ešte aj predĺži.

28. február krátko po pol deviatej ráno. Takto to vyzeralo pred okresným súdom v Trenčíne. Museli ho evakuovať. "Na tiesňovej linke 112 bol prijatý telefonát, kde mužský hlas oznámil, že: ,,V budove súdu sa nachádza bomba“, pričom túto vetu následne ešte dva krát zopakoval," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Oznamovateľ postavil do pozoru nielen policajtov a hasičov v trenčianskom kraji, ale na celom Slovensku. "Na základe tohto telefonátu došlo k vykonaniu pyrotechnických prehliadok na všetkých súdoch v Slovenskej republike. Oznámená informácia o umiestnení bomby sa však nepotvrdila," dodala Kuzmová. 

Trenčianski kriminalisti začali po neznámom mužovi pátrať. Boli úspešní a skončil v putách. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Trenčíne vzniesol obvinenie 29-ročnému mužovi za zločin šírenia poplašnej správy," doplnila Kuzmová. 

Bombu na súde nahlásil, preto, aby sa vyhol rozsudku a následnému väzeniu. Pojednávať sa malo práve na okresnom súde v Trenčíne. "Na Okresnom súde Trenčín bol na tento deň vytýčený termín hlavného pojednávania v trestnej veci obžalovaného Lukáša Č., na ktorého prokurátor podal obžalobu pre prečin zanedbania povinnej výživy," ozrejmil Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

Len čo teda policajti skontrolovali budovu, všetci sa vrátili naspäť a sudkyňa vyriekla rozsudok. "Sudkyňa vyhlásila rozsudok, ktorým obžalovaného uznala za vinného zo spáchania prečinu zanedbania povinnej výživy a uložila mu nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 2 roky," dodal Tarabus.

Potom ako ho policajti zadržali za šírenie poplašnej správy ho eskortovali rovno za múry ilavskej väznice. Už teraz je jasné, že si tu posedí dlhšie. "Obvinenému za tento jeden telefonát na tiesňovú linku hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov," doplnila Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy