Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Osemkrát trestaný mladík napadol dôchodcov. Ženu sa pokúsil znásilniť
Zdielať na

Osemkrát trestaný mladík napadol dôchodcov. Ženu sa pokúsil znásilniť

OKRES KOŠICE OKOLIE / Veľká dráma, pri ktorej išlo o život dvom starým ľuďom. Mladík vtrhol do domu aj s nožom, pričom žiadal peniaze aj alkohol. 82-ročnú dôchodkyňu sa mal pokúsiť znásilniť.

Mimoriadna dráma sa odohrala v obci blízko Košíc

22-ročný mladík z neďalekej osady sa do domu vlámal a chcel okradnúť starší manželský pár. Mladík si dom vytypoval a situáciu sledoval spoza bránky. Keď si všimol že 84-ročný starký ide nakŕmiť sliepky, využil to a vkradol sa do domu. "On pýtal peniaze a víno," opísala poškodená.

Medzitým sa ale starký do domu vrátil. Mladík mu dokonca pod krkom držal nôž. Keď sa mu nedarilo starkého dostať pod kontrolu, zamkol ho do kúpeľne. "Ja som ani nevedel, ako som cez to okienko vyšiel," vysvetlil napadnutý pán. Medzitým ale ostal páchateľ s 82-ročnou ženou v dome sám. "Potom ma hodil na posteľ, chcel ma znásilniť. Ja som ho prosila, že mu dám aj pivo aj pálenku, len nech prestane," opísala poškodená stará pani.

Keď mladík nedostal, čo chcel, dal sa na útek

Po pár hodinách ho operatívci vďaka výbornej miestnej znalosti vypátrali a zadržali. Zadržaného 22-ročného Jana policajti previezli do CPZ, kde ho aj vypočuli. Potom sa s ním presunuli na miesto jeho ohavného činu. Podľa informácií TV JOJ sa na polícii ku všetkému priznal, no po čase si to asi rozmyslel.

Podľa zistení TV JOJ mal byť Ján už osemkrát súdne trestaný a z väzenia vyšiel len pred pár mesiacmi. Tentokrát išlo ale o jeho najzávažnejší skutok. "Vyšetrovateľ odboru Kriminálnej polície okresného riaditeľstva policajného zboru v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody v súbehu so zločinom lúpeže, prečinom obmedzovania osobnej slobody, zločinom znásilnenia a prečinom ublíženia na zdraví," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Košice, Lenka Ivanová. Mladík by sa v najbližších dňoch mal postaviť pred sudcu, ktorý bude rozhodovať o jeho väzobnom stíhaní. Po dokázaní skutku bude trest prísnejší, keďže zaútočil na chránené osoby a to starších ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy