Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
V horiacom byte prišla o život jedna osoba, dve skončili v bezvedomí
Zdielať na

V horiacom byte prišla o život jedna osoba, dve skončili v bezvedomí

KOŠICE / Požiar bytu v Košiciach si vyžiadal jednu obeť a dvoch zranených. Plamene šľahali z prízemia, v ktorom býval jeden muž. K nemu ale podľa informácií TV JOJ chodili ďalší, ktorí v byte popíjali. Príčina požiaru zatiaľ známa nie je.

Požiar vypukol na prízemí obytného domu, z ktorého šľahali plamene. Podľa zistení TV JOJ si mali v byte pravdepodobne variť na propán-butánových fľašiach. Po príchode hasičov už bol celý byt zachvátený požiarom a z okna šľahali obrovské plamene. Tie sa ale hasičom podarilo rýchlo dostať pod kontrolu. "Počas lokalizácie sa v byte našla osoba, ktorá bola vynesená. Žiaľ, už sa ju nepodarilo zachrániť. Taktiež z bytu ešte pred našim príchodom vyskočili dve osoby. Tie sa nadýchali a boli odvezené neskôr ZZS," opísal veliteľ zásahu HaZZ v Košiciach, Tomáš Figura. Obeťou má byť 67-ročný muž. 

Ďalší obyvatelia bytovky sa z bytu dostali sami a nikomu sa našťastie nič nestalo. Podľa informácií TV JOJ do bytu často chodila aj polícia. "Rado sa tam pilo no," prezradila obyvateľka sídliska. To, či požiar spôsobili propán-butánové fľaše, alebo bola príčina iná, vyšetruje hasičský zisťovateľ.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy