Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Krutá smrť v plameňoch: Z horiaceho domu vytiahli telo majiteľa
Zdielať na

Krutá smrť v plameňoch: Z horiaceho domu vytiahli telo majiteľa

SILICKÁ JABLONICA / Pri požiari rodinného domu v obci Silická Jablonica v okrese Rožňava, ku ktorému došlo v nedeľu 28. 5. v ranných hodinách, prišiel o život 44-ročný muž. Muža bez známok života v jednej z izieb našli zasahujúci hasiči.

Hustý dym bol viditeľný už z diaľky, plamene sa po rodinnom dome rozšírili z prízemia."Išlo o dosť náročný zásah, nakoľko požiar na prízemí v izbe bol už v treťom štádiu horenia a v celom dome bolo silné zadymenie," uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Rožňave Martin Kaprál. Hasiči teda po celý čas zasahovali v dýchacích prístrojoch. Keďže netušili či sa v dome niekto nachádza, prehľadávali každú jeho časť.

"Počas hasebných prác príslušníci našli vo vedľajšej izbe, v kuchyni na prízemí osobu, ktorá nejavila známky života, ktorú vyniesli von a začali s predlekárskou prvou pomocou," dodal Kaprál. Hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová opísala, že následne po vytiahnutí osoby z domu začalo oživovanie. "Žiaľ, po príchode záchranárov už nejavila žiadne známky života," dodala.

Muž bol v budove sám 

Išlo o majiteľa domu, 44-ročného Benjamína. Obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonanie pitvy. Prípadom sa zaoberá aj polícia. "Rožňavskí policajti po vykonaní prvotných a neodkladných úkonov, obhliadky miesta, začali v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedla vo vyjadrení hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Méserová.

Podľa hasičov bola pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru manipulácia s otvoreným ohňom. Čo sa teda presne v dome pred požiarom udialo a prečo ho pohltili plamene je predmetom policajného vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy