Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Telo Agáty dodnes nenašli. Manžela, ktorý ju zavraždil, odsúdili
Zdielať na

Telo Agáty dodnes nenašli. Manžela, ktorý ju zavraždil, odsúdili

BANSKÁ BYSTRICA / Krajský súd v Banskej Bystrici uzavrel prípad, ktorý pred rokom otriasol stredným Slovenskom. Štefan zavraždil manželku Agátu a tela sa zbavil tak, že ho rozrezal elektrickou pílou a vyhodil na neznámom mieste. Muža súd odsúdil, telesné pozostatky Agáty sa doteraz nenašli.

​Priznal, že manželku zavraždil

Pár mal dlhodobé problémy a v osudný večer sa v rodinnom dome v Budči pohádali. Zaškrtil ju a tela sa zbavil hrozivým spôsobom. Rozrezal ho elektrickou pílou a nožom. Kde Agáta je ale doteraz známe nie je. "K tomuto nie sú žiadne nové stanoviská ani vyjadrenia," uviedol obhajca Rastislav Urbáni.

Obžalovaný Štefan tvrdil, že kusy tela rozhádzal v lese na Čertovici. Hoci vyznačené miesta prehľadávali policajti, pátranie výsledky neprinieslo. Rodina tak doteraz nevie, kde je telo ich milovanej dcéry.

Okresný súd Štefana odsúdil na 21,5-ročné väzenie. Výška trestu sa mu ale nepozdávala. Nesúhlasil ani s tým, akú veľkú  nemajetkovú ujmu by mal zaplatiť Agátiným príbuzným. O jeho odvolaní rozhodoval Krajský súd. "Musia sa špecifikovať vzťahy a zároveň aj výška súm, ktoré by mali byť priznané," dodal obhajca.

Hoci mal pôvodne zaplatiť rodičom po 32-tisíc a bratom po 10-tisíc eur, po rozhodnutí krajského súdu sa výška nemajetkovej ujmy znižuje. Rodičom vymerali po 10-tisíc eur. Brat obete nechcel rozhodnutie komentovať. "V tomto smere považujeme rozhodnutie krajského súdu za neadekvátne, pretože nenapraviteľný zásah do citovej integrity poškodených bol nespochybniteľne preukázaný. Navyše majetok obžalovaného bol zaistený vo výške, ktorá v dostatočnej miere kryla priznané nároky na náhradu nemajetkovej ujmy tak, ako boli stanovené na hlavnom pojednávaní zo strany okresného súdu," vysvetlil Drahomír Ivan, obhajca poškodených. Rozhodnutie je právoplatné, proti nemu sa už odvolať nedá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy