Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodiča, ktorý v Košiciach zabil troch ľudí, pustili na slobodu
Zdielať na

Vodiča, ktorý v Košiciach zabil troch ľudí, pustili na slobodu

KOŠICE / Vodiča obvineného v súvislosti s tragickou nehodou z 10. februára v Košiciach, pri ktorej prišli o život traja ľudia, prepustili z väzby. V pondelok (22. 5.) o tom rozhodol Krajský súd (KS) v Košiciach. Pre TASR to uviedla hovorkyňa súdu Anna Pančurová.

Senát krajského súdu rozhodoval na neverejnom zasadnutí o sťažnosti obvineného Ivana M. proti rozhodnutiu Okresného súdu Košice I o vzatí do väzby. "Toto rozhodnutie uznesením zrušil a obvineného prepustil, pretože pominuli dôvody väzby. Dôkazy nenasvedčovali tomu, že existujú dôvody na väzbu, pre ktoré bol do nej vzatý," spresnila Pančurová. Pripomenula, že toto rozhodnutie nevypovedá o vine a treste obvineného. O tom bude rozhodovať okresný súd na verejnom pojednávaní.

Gorkého ulicou v Košiciach sa 10. februára ozýval krik, plač a volanie o pomoc. Vodič BMW najskôr vrazil do Škody, ktorej vodič bol na mieste mŕtvy. Záchranári nedokázali pomôcť už ani jednej z chodkýň, ktorú auto zachytilo zadnou časťou na priechode pre chodcov a odhodilo na ostrovček v križovatke. Tretia žena bojovala v nemocnici o svoj život, no po pár hodinách ho prehrala aj ona.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy