Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dcéra jednej z obetí odmieta ospravedlnenie vodiča, ktorý v Košiciach zabil troch ľudí. Rýchlo vraj jazdil pravidelne
Zdielať na

Dcéra jednej z obetí odmieta ospravedlnenie vodiča, ktorý v Košiciach zabil troch ľudí. Rýchlo vraj jazdil pravidelne

KOŠICE / Silné emócie a žiaľ prežívajú tri smútiace rodiny. Dve chodkyne a jeden vodič neprežili nehodu 46-ročného vodiča BMW. S týmto Košičanom má množstvo ľudí negatívne skúseností a delia sa o nich na sociálnych sieťach. Jeho ospravedlnenie rodina neberie do úvahy.

Ulica, na ktorej sa stala tragická nehoda, ktorá otriasla celým Slovenskom, akoby spomalila. V týchto miestach vyhasli tri nevinné životy a na ich počesť na mieste horia sviečky. Sociálnymi sieťami sa šíri hnev a rôzne informácie o jeho pravidelnej rýchlej arogantnej jazde. 

"Písala mi pani, ktorá mala veľmi podobnú skúsenosť, skončila sa šťastne. Stalo sa to na tom istom úseku, pán ju vo veľkej rýchlosti predbiehal a ona mala ešte vzadu malé dieťa. Bol to ten istý pán, je si úplne istá," povedala Viktória, dcéra nebohej chodkyne. V čase, keď vodič BMW vystúpil, obzeral sa vôkol seba na spúšť, ktorú spôsobil. Podlamovali sa mu kolená a po chvíľke chytil do rúk diár a pokojne stál. Dôkazom je aj video natočené len pár sekúnd po zrážke.

"Pokiaľ mám určitú diagnózu, tak sa tomu prispôsobím, prispôsobím tomu svoj život, aby som neohrozoval ostatných ľudí," dodáva dcéra nebohej. Vodič smrtiaceho BMW poslal mail s ospravedlnením v mene realitnej kancelárie. Pozostalá dcéra však ospravedlnenie neprijíma. "V prvom rade prišlo v mene jeho firmy a nie v jeho vlastnom mene. Dalo by sa aplikovať na akúkoľvek situáciu a nie rovno na túto, ktorá je veľmi konkrétna, kde vyhasli tri ľudské životy zdravých vitálnych ľudí," dodáva dcéra nebohej. Na súd ho priviezli policajti, keď odchádzal, tvár si zakrýval.

Dcéra nebohej chodkyne, ale aj polícia, vyzýva všetkých, aby poskytli svoje svedectvá alebo kamerové záznamy o vodičovi či dopravnej nehode. "Polícia vyzýva všetkých občanov, ktorí v čase, kedy došlo k dopravnej nehode, prechádzali týmto úsekom, alebo disponujú kamerovým alebo zvukovým záznamom, aby to oznámili osobne na ktoromkoľvek útvare policajného zboru, prípade na známom bezplatnom telefónnom čísle 158, alebo formou súkromnej správy na oficiálnej stránke na facebookovom profile Polícia SR," povedala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy