Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bytovkou sa niesol zúfalý plač a krik detí. Rodičia boli zatiaľ na mol opití
Zdielať na

Bytovkou sa niesol zúfalý plač a krik detí. Rodičia boli zatiaľ na mol opití

SKALICA / Skalickí policajti, vyjednávač aj kuratela a záchranári zasahovali pri incidente v bytovom dome. Vďaka hrdinskej spolupráci len 3-ročného chlapčeka s políciou sa pomohlo trom maloletým deťom, ktoré krátko pred 4. hodinou ráno zúfalo kričali a plakali na celý bytový dom.

Policajtov zalarmovali susedia, ktorí sa v noci zobudili na rušenie nočného pokoja. Plač a krik, ktorý sa ozýval celou bytovkou, bol nielen neúnosný, ale susedia mali pocit, že deti sú priamo ohrozené na živote a zdraví. "Policajná hliadka sa snažila s obyvateľmi bytu najskôr skontaktovať cez bytový zvonček. Na ten však nikto nereagoval, a preto policajti cez suseda vošli do vchodu. Spoza bytových dverí počuli plač a krik malých detí," informovala polícia na sociálnej sieti.

Pri zásahu pomáhal len 3-ročný chlapček

Polícii sa podarilo nadviazať komunikáciu s chlapčekom, ktorý stál za dverami. Malého hrdinu sa im podarilo presvedčiť, aby dvere otvoril, vďaka čomu policajti nemuseli riskovať a dvere otvoriť násilím. "V byte sa okrem malého chlapca nachádzalo 8-mesačné dievčatko, ktoré bolo na tvári zakrvavené aj s viditeľným opuchom nad okom. Ďalší, 1,5 ročný chlapček bol aj so starším chlapcom bez zranenia," uviedla polícia.

Spolu s deťmi boli v byte prítomní aj traja dospelí, tí však na výzvy vôbec nereagovali. V jednej z izieb bol navyše otvorený balkón. "V priestore bola citeľná zima a neporiadok. Vzhľadom na stav detí, pomery v byte a zranenie dievčatka, policajti vyrozumeli záchranku a aj pracovníkov sociálnej kurately," uviedla polícia.

Rodičia boli na mol opití

Komunikácia s dospelými bola veľmi sťažená a javili sa u nich známky požitia alkoholu. "Dve osoby, muž aj žena mali pozitívne dychové skúšky na alkohol. U jednej ženy bola hodnota viac ako 1,5 promile, u muža bol výsledok takmer 3 promile. Ďalšia žena test na alkohol odmietla," informovala polícia. Chlapcov si z miesta odviezla stará mama, dievčatko skončilo v starostlivosti skalických lekárov. Podľa informácií televízie JOJ má dievčatko pomliaždeniny v oblasti tváre.

Okrem nočného zásahu a pomoci deťom, skalickí policajti riešia v spolupráci s pracovníčkami sociálnej kurately zanedbanú starostlivosť o deti a zranenie maloletej osoby. "Okolnosti celého prípadu naďalej preverujú a kvalifikácia celého skutku sa bude odvíjať aj od stanoviska lekárov a výsluchu všetkých zainteresovaných osôb," uzavrela polícia. Prípadom sa už intenzívne zaoberá sociálna kuratela. Tá však pre citlivosť prípadu bližšie informácie aktuálne nechce poskytnúť.

Podľa informácií televízie JOJ riešila sociálna kuratela danú rodinu ešte týždeň pred incidentom, polícia je vraj u nich pravidelne. Otec sa v nemocnici nevedel vyjadriť k tomu, ako dievčatko k zraneniu prišlo, z osudného večera si nič nepamätá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy