Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rozsiahly požiar rodinného domu na Kysuciach: Muža museli previezť do nemocnice
Zdielať na

Rozsiahly požiar rodinného domu na Kysuciach: Muža museli previezť do nemocnice

DLHÁ NAD KYSUCOU / V Dlhej nad Kysucou zasahovali v utorok 14. februára večer hasiči pri rozsiahlom požiari rodinného domu. V starej chalupe, ktorá nehorela po prvý raz, spolu bývali dvaja muži. Jedného z nich s vážnymi popáleninami záchranári previezli do nemocnice.

Hasičom sa oheň podarilo rýchlo dostať pod kontrolu, našťastie nefúkal vietor a plamene sa tak nerozšírili na okolité rodinné domy. Ani obrovské plamene nezastavili policajtov pred tým, aby riskovali. Vbehli do horiaceho domu, z ktorého vytiahli popáleného muža.

"Osoba ktorá bola vyvedená z objektu, bola silne intoxikovaná splodinami horenia, bola privolaná rýchla zdravotná pomoc," informuje veliteľ zásahu hasičského zboru v Turzovke Slavomír Židek. Drevená strecha zhorela takmer do tla, profesionálom prišli na pomoc aj dobrovoľní hasiči z Turzovky a Korne. "Vykonávali sme hasebné práce v dýchacích prístrojoch, rozoberali sme konštrukcie a riadili sme sa pokynmi veliteľa zásahu," povedal veliteľ zásahu dobrovoľných hasičov Vladimír Stuchlík. 

Dve hodiny po ohlásení už mali hasiči požiar lokalizovaný. "Zo začiatku to bolo nebezpečné, ale keďže sa požiar postupne likvidoval, tak sme išli aj do vnútorných priestorov," dodáva veliteľ zásahu dobrovoľných hasičov Korňa Rastislav Fatura. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy