Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
NAKA vykonala s maďarskou políciou protidrogovú akciu Baracka, zadržali 12 ľudí
Zdielať na

NAKA vykonala s maďarskou políciou protidrogovú akciu Baracka, zadržali 12 ľudí

BRATISLAVA / NAKA vykonala v spolupráci s maďarskou políciou z Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy protidrogovú akciu s krycím názvom Baracka. Zameraná bola na dokumentovanie organizovanej skupiny páchateľov slovenskej štátnej príslušnosti, ktorá mala páchať drogovú trestnú činnosť na území Slovenska i Maďarska od roku 2021. Počas akcie zadržali 12 osôb slovenskej štátnej príslušnosti.

V obci Szászfa mali mať v rodinnom dome laboratórium na výrobu metamfetamínu, ktorý mali distribuovať prostredníctvom ďalších osôb na územie Košíc. Maďarská polícia toto laboratórium zaistila, pričom zhabala približne 700 gramov metamfetamínu, 1 000 gramov medziproduktu tesne pred ukončením varu a viac ako 37 000 eur.

Slovenská polícia zasahovala v Košiciach a Rožňave. Vykonala viaceré prehliadky rôznych priestorov vrátane niekoľkých vozidiel. Zaistila väčšie množstvo marihuany, tabliet efedrínu a peňažnej hotovosti. Pri prehliadkach našla aj veci pochádzajúce z krádeží v Košickom kraji. Počas akcie zadržali celkom 12 osôb slovenskej štátnej príslušnosti. Zaistené boli tiež dve vozidlá a výnos z trestnej činnosti. "Aktuálne vykonávame procesné úkony so zadržanými, bližšie informácie nebudeme poskytovať," konštatuje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy