Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Pozrite si svedectvá priamych účastníkov tragickej nehody autobusu
Zdielať na

VIDEO: Pozrite si svedectvá priamych účastníkov tragickej nehody autobusu

BRATISLAVA / Pondelková (15. 5.) dopravná nehoda na diaľnici D2 otriasla Slovenskom. V autobuse, ktorý narazil do odstaveného kamióna, sedeli prevažne starší ľudia, ktorí sa tešili na výlet po českých a nemeckých mestách. Takmer 60 ľudí sa zranilo, jeden neprežil.

Pre niektorých zranených je situácia aj naďalej veľmi vážna. Na jednotke intenzívnej starostlivosti nám dvaja dôchodcovia opísali zážitky z nehody. Viac sa dozviete vo videu vyššie.

V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) je po pondelkovej hromadnej nehode na D2 hospitalizovaných 12 pacientov, z toho traja sú v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii. Potvrdila to hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. Dvoch pacientov s ľahšími poraneniami dnes prepustili do domácej liečby. "Ostatní majú stredne ťažké až ťažké zranenia, ktoré si vyžadujú hospitalizáciu," doplnila hovorkyňa. Celkovo v pondelok do UNB previezli 29 pacientov. "Včera sme ošetrili osem ťažko zranených, dvoch stredne ťažko zranených a devätnásť ľahšie zranených pacientov," priblížila Kliská.

​V skalickej nemocnici sú aktuálne po nehode hospitalizované štyri pacientky vo veku 70 až 78 rokov so stredne ťažkými a ťažkými zraneniami. "Ide prevažne o viacpočetné zlomeniny, pomliaždeniny, otras mozgu," uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková. Jedna z pacientiek musela byť podľa jej slov po prevoze okamžite operovaná. "Od včera sa stav pacientiek výraznejšie nezmenil, ich stav je naďalej vážny," dodala.

V Nemocnici Malacky v pondelok ošetrili osem pacientov, pričom traja boli prepustení do domácej liečby a piati zostali hospitalizovaní. "Štyria ostávajú hospitalizovaní na chirurgickom oddelení, jeden na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny," ozrejmila pre TASR Martina Šoltésová, špecialistka internej a externej komunikácie spoločnosti, ktorej členom je aj prevádzkovateľ nemocnice v Malackách. Dodala, že všetci hospitalizovaní sú v súčasnosti v stabilizovanom stave.

"V súvislosti s uvedenou dopravnou nehodou bolo vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva PZ v Malackách začaté trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," informovala Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Celkové škody boli vyčíslené približne na 145 000 eur. "Škoda na autobuse bola predbežne vyčíslená na 100 000 eur, škoda na jazdnej súprave nákladného motorového vozidla vo výške približne 25 000 eur a škoda na prepravovanom tovare približne 20 000 eur," priblížila Šimunková. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

​Dopravná nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa v pondelok predpoludním stala na diaľnici D2 v smere do Kútov, si vyžiadala jednu obeť, trinásť osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké poranenia a tridsaťosem osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne poranenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy