Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Na diaľnici sa zrazil autobus plný ľudí s kamiónom. Zomrel jeden človek, zranilo sa 59 ľudí
Zdielať na

Na diaľnici sa zrazil autobus plný ľudí s kamiónom. Zomrel jeden človek, zranilo sa 59 ľudí

BRATISLAVA / K vážnej dopravnej nehode došlo v pondelok, 15. mája, krátko pred 11. hodinou predpoludním na diaľnici D2 pri obci Závod v okrese Malacky. Autobus plný ľudí sa zrazil s kamiónom. Podľa informácií TV JOJ o život prišiel 56-ročný muž. 59 osôb utrpelo zranenia rôzneho rozsahu. Po nehode boli uzavreté obidva jazdné pruhy.

Diaľnica D2 v smere na Brodské je po nehode kamióna a autobusu prejazdná bez obmedzení.
"Prípad si prevzal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Malackách. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

​Podľa informácií TV JOJ stál rumunský vodič kamiónu v odstavnom pruhu len necelú minútu, keď doňho asi v 100-kilometrovej rýchlosti zozadu narazil autobus s cestujúcimi. Šofér autobusu pravdepodobne zaspal. Išlo o maďarský autobus, v ktorom sa v čase nehody nachádzalo približne 60 ľudí. ​Po zrážke zostala polovica autobusu zakliesnená v kamióne. Na mieste prišiel o život 56-ročný náhradný vodič autobusu. 

​Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Prítomný bol aj prezident HaZZ, krajský policajný riaditeľ a šéf dopravnej polície. Polícia dala obom vodičom fúkať. Ani jeden pred jazdou nepil. Po zrážke zostala polovica autobusu zakliesnená v kamióne, z ktorého sa všetky záchranné zložky snažili čo najrýchlejšie dostať von pasažierov.

​Po nehode autobusu prijali v UNB osem pacientov v kritickom stave

Na mieste nešťastia zasahovali tri vrtuľníky. Tie sa po odovzdaní pacientov do nemocníc vracali späť k nehode - a to pre ďalších zranených. Najväčší nápor zranených prijala Univerzitná nemocnica v Bratislave. Práve tu prijali desať pacientov, z toho osem v kritickom stave. Ďalších zranených ošetrili v nemocniciach v Malackách, Trnave a Skalici. Viac sa dozviete tu: 

​V pohotovosti aj na tiesňovej linke

Ako ste mohli vidieť počas koordinácie všetkých záchranných zložiek rozhodovali minúty, ktoré sú pri týchto udalostiach najcennejšie. Čo sa dnes odohrávalo na operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby sa dozviete vo videu:

Diaľnica bola niekoľko hodín uzavretá. Hasiči v spolupráci s odťahovou službou odstraňovali následky nehody, aby mohli policajti čo najskôr sprejazdniť aspoň jeden pruh. Ešte štyri hodiny po nehode bola na diaľnici od Bratislavy smerom na Kúty 30-kilometrová kolóna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy