Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fanúšikovia na zápase Spartak – Slovan napadli hasičov, skončili v nemocnici
Zdielať na

Fanúšikovia na zápase Spartak – Slovan napadli hasičov, skončili v nemocnici

TRNAVA / Všetci sme dúfali, že tentoraz bude futbal Spartak – Slovan bezproblémový a hlavne bez bitky. Žiaľ, opäť sa našli medzi divákmi agresívni fanúšikovia. V závere zápasu napadli v sektore Slovana dvoch hasičov, obaja skončili v nemocnici. No a nechýbala ani zakázaná pyrotechnika, bitka či muž, ktorý hajloval v sektore Spartaku.

Na záver zápasu mali dobrovoľní hasiči z Trnavy hasiť v sektore Slovana transparent, ktorý sa chytil od zakázanej pyrotechniky. "Policajti riešia incident, ktorý sa stal na tribúne v sektore hostí, kde mali doposiaľ neznáme osoby po skončení zápasu zapáliť vlastný transparent," potvrdila hovorkyňa trnavskej krajskej polície Zlatica Antalová.

Počas hasenia ich však napadli fanúšikovia v sektore Slovana. "Oboch mužov údajne napadli a zbili. Vyslaní záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby. Trnavskí policajti preverujú okolnosti incidentu s podozrením na prečin výtržníctva.

Policajti zaevidovali viacero priestupkov

"Po skončení prvého polčasu malo prísť ku konfliktu medzi futbalistom ŠK Slovan, ktorý sa ale na finálovom zápase zúčastnil ako divák, a jedným z členov realizačného tímu FC Spartak," priblížila Antalová. Pravdepodobne po slovnej výmene mal hráč hodiť po mužovi plastovú fľašu. 

Počas futbalového zápasu osoby porušili zákaz vnášania pyrotechniky. V sektore hostí podpálili transparent. "Policajti uvedené udalosti na mieste zadokumentovali a v súčasnosti ich preverujeme ako priestupky na úseku organizovania verejných športových podujatí. V prípade uznania viny môže priestupcom hroziť v správnom konaní vysoká pokuta až do výšky 10 000 eur, keďže zápas bol označený ako rizikový," uviedla Antalová. Na stotožnenie podozrivých osôb polícia aktuálne prehodnocuje kamerové záznamy.

Oslavy domácich sa zaobišli bez incidentov

Policajti dohliadali na verejný poriadok v Trnave aj po skončení bezpečnostných opatrení. Oslavy najmä v centre mesta sa tentokrát zaobišli bez priestupkov a incidentov. "Trnavčania a fanúšikovia Spartaku sa krátko po 22.00 h v pokoji rozišli a oslavy sa zaobišli bez narušenia verejného poriadku," potvrdila Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy