Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Definitívny rozsudok kauzy Venal 5: Sudca rozhodol
Zdielať na

Definitívny rozsudok kauzy Venal 5: Sudca rozhodol

BRATISLAVA / Padol definitívny rozsudok v drogovej kauze známej ako Venal 5. Muži spájaní s nekalým biznisom si na Najvyššom súde vypočuli miernejšie tresty, ako im pôvodne vymeral Špecializovaný trestný súd. Skupina predávala drogy najmä na západnom Slovensku.

Policajné komando pri akcii Venal 5 zadržalo koncom novembra v roku 2020 viacerých ľudí z drogového podsvetia. S putami na rukách skončili aj vyššie postavení díleri, či variči pervitínu.

​Skupina distribuovala rôzne drogy, no hlavne pervitín. Ten mali posúvať ďalej rôznym malým dílerom na predaj v Trnavskom kraji a hlavne v Seredi a okolí. Ďalší mali na starosť zabezpečovanie tabletiek a potrebného materiálu na výrobu metamfetamínu. Koncom roka sa muži postavili pred Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

Kým sa niektorí k drogovému biznisu po zadržaní priznávali a vyhlásili pred Špeciálnym súdom vinu, ďalší ju popierali. Špeciál im koncom roka vymeral tresty od 5 do 15-tich rokov.

​Niektorým obžalovaným pritom pôvodne hrozilo 20 až 25 rokov za mrežami. Voči rozsudku sa ale odvolali a odvolal sa aj prokurátor. Posledné slovo tak mal 13. apríla Najvyšší súd. Senát niektorým obžalovaným zmiernil tresty. Gálovi a Hojerovi ich napríklad znížil z 15 na 10 rokov. "Pri niektorých klientoch som spokojnejší, pri niektorých nie, lebo nám nevyhovel súd. Zvažujem ešte mimoriadny opravný prostriedok," uviedol obhajca obžalovaných Juraj Gavalec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy