Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V akcii Venal 5, pri ktorej zadržali desiatky ľudí a zhabali kilá pervitínu, sú ďalší obžalovaní
Zdielať na

V akcii Venal 5, pri ktorej zadržali desiatky ľudí a zhabali kilá pervitínu, sú ďalší obžalovaní

BRATISLAVA / Ďalší údajní členovia drogového gangu zo Serede sa postavia pred súd. Prokurátor Úradu Špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na viacerých ľudí zapletených do drogového biznisu. Kukláči ich zadržali pri rozsiahlej policajnej akcii známej ako Venal 5.

Policajné komando pri akcii Venal 5 zadržalo koncom novembra v roku 2020 viacerých ľudí z drogového podsvetia. Medzi nimi napríklad aj advokáta, ktorý mal skupine Dunčovcov vynášať informácie zo spisov. S putami na rukách skončili aj vyššie postavení díleri či variči pervitínu. Po takmer roku časť skupiny obžalovali.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dňa 25. novembra 2021 obžalobu na obvinených Miloša S. a spol.," informoval hovorca generálnej prokuratúry, Dalibor Skladan. Miloša v drogovom podsvetí prezývali Telíčko. Aj cez neho mali vysokopostavení členovia gangu distribuovať drogy. Išlo hlavne o pervitín. Ten mali posúvať posúvať rôznym malým dílerom na predaj v Trnavskom kraji a hlavne v Seredi a okolí. Medzi obžalovanými sú aj ľudia, ktorí mali zabezpečovať tabletky a potrebný materiál na výrobu metamfetamínu. Samozrejme, medzi nimi nechýbajú ani variči.

​Skupinu zo Serede prokurátor viní hneď z viacerých skutkov. A to pre zločin zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov a ich držanie a obchodovanie s nimi. Členom údajnej drogovej mafie hrozia vysoké tresty. Protidrogové akcie s krycím názvom Venal boli jedny z najväčších v histórii Slovenskej kriminalistiky. Počas nich dokopy zadržali desiatky ľudí, zhabali kilá pervitínu. Skupina okolo Slavomíra Weissa na drogovom biznise mala zarábať milióny eur.

​Termín pojednávania v tejto kauze zatiaľ vytýčený nie je. Celý spis si najprv musí naštudovať senát Špecializovaného trestného súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy