Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Postrelenie študentky z policajnej akadémie: Skutok sa udial na krúžku, ktorý šéf katedry zakázal
Zdielať na

Postrelenie študentky z policajnej akadémie: Skutok sa udial na krúžku, ktorý šéf katedry zakázal

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Rektorka policajnej akadémie Lucia Kurilovská v rozhovore pre Aktuality.sk povedala, že Vladimir Šeparnev postrelil študentku prvého ročníka počas krúžku streľby, ktorý viedol po vyučovaní.

Podľa portálu Aktuality.sk Kurilovská uviedla, že "nový vedúci katedry Šeparnevovi zakázal viesť strelecký krúžok na streleckom polygóne akadémie. Od pána Šeparneva mal deklarované, že sa krúžku bude ďalej venovať až koncom marca na strelnici, nie na polygóne.“

"Študentom sú poskytované takéto možnosti, aby si vo voľnom čase získavali rôzne zručnosti. Máme aj krúžok boxu alebo bojových umení. On mal povolenie na ten strelecký krúžok – v zásade to bola manipulácia so zbraňou s cvičnými nábojmi, nie streľba. Povolenie mal od bývalého vedúceho katedry, ktorý už u nás nepracuje. Od prvého januára tohto roka je na tomto poste nový vedúci katedry," vysvetlila Kurilovská.

Šeparnev by mal vyučovať odbornú telesnú prípravu, osobitné činnosti služieb a praktickú policajnú streľbu – tú majú dokonca vyučovať dvaja policajní inštruktori a Šeparnev pôsobil len ako pomocník policajného inštruktora. Bol vlastne civilným zamestnancom akadémie. Absolvovanie preskúšania z odbornej spôsobilosti pre inštruktorov nie je v prípade civilných zamestnancov možné, v tejto oblasti neexistuje ani výnimka. Osvedčenie od našich inštruktorov na vykonávanie streleckej prípravy nedostal a nie je zamestnancom Policajného zboru,“ dodala hovorkyňa.

Šeparnev už na akadémii nepracuje. Študentka utrpela zranenia, ktoré budú mať pravdepodobne doživotné následky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy