Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Postrelením študentky z policajnej akadémie sa bude zaoberať parlamentný výbor, uviedla SaS
Zdielať na

Postrelením študentky z policajnej akadémie sa bude zaoberať parlamentný výbor, uviedla SaS

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vydala tlačovú správu, v ktorej informuje o mimoriadnom Výbore NR SR pre obranu a bezpečnosť. Uviedla, že poslanci sa budú zaoberať aj incidentom na Akadémii Policajného zboru v Bratislave.

Streľba na Akadémii Policajného zboru v Bratislave, pri ktorej utrpela študentka ťažké zranenia, nemôže zostať podľa strany SaS bez patričnej odozvy a dôkladného vysvetlenia. V utorok 14. marca preto mimoriadne zasadne Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť, na ktorom sa budú poslanci pýtať kompetentných, ako sa niečo také vôbec mohlo stať. Na výbor sú pozvaní minister vnútra Roman Mikulec, ako aj rektorka akadémie Lucia Kurilovská.

"Nerozumiem, ako je vôbec možné, že pedagóg, civilný zamestnanec, viedol so študentami takýto výcvik, navyše so zbraňou. Muž, ktorý vystrelil, nemal podľa doterajších informácií žiadne oprávnenie viesť tento druh výcviku, na akadémii viedol len voľnočasový krúžok. Veľmi ma bude zaujímať, kde sa stala chyba. Či je zle nastavený systém, celkové fungovanie akadémie alebo išlo o zlyhanie jednotlivca. V prípade je oveľa viac otázok ako odpovedí. Kompetentní musia streľbu dôsledne vysvetliť, pretože postrelená študentka bude mať zrejme doživotné následky," uviedol poslanec NR SR a tímlíder SaS pre bezpečnosť Juraj Krúpa. Vyjadril sa, že podobným incidentom sa treba do budúcna vyvarovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy