Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bábätko po pôrode natlačila do kvetináča, potom ho udusila v deke. Slovenka si vypočula trest
Zdielať na

Bábätko po pôrode natlačila do kvetináča, potom ho udusila v deke. Slovenka si vypočula trest

PRAHA / 15 rokov vo väzení strávi Slovenka žijúca v Stredočeskom kraji. Brutálne zavraždila bábätko hneď po pôrode. Pôvodne mala dostať 19-ročný trest. Odvolací súd trest ale znížil z dôvodu, že natlačenie telíčka do kvetináča nebolo trýznivou vraždou.

Pred rokom, na druhý sviatok vianočný Mělníkom otriasla vražda, nad ktorou aj skúseným kriminalistom zostával rozum stáť. Aby sa pomstila partnerovi, ktorý ju chcel opustiť, tajila tehotenstvo a v pivnici porodila bábätko, ktoré zavraždila.

Porodila už tri deti, štvrté ale zaživa natlačila do kvetináča. Tým mu spôsobila početné bolestivé zranenia a v deke ho následne udusila. Za vraždu pôjde na 15 rokov do väzenia. Na Odvolacom vrchnom súde pri záverečnom vyjadrení plakala. "Je mi to veľmi ľúto. Keby som mohla, tak to všetko vrátim späť," priznala obžalovaná.

Bola to premyslená vražda

Obhajoba tvrdila, že dieťa mohla zabiť pri popôrodnom šoku. To ale znalci vylúčili. Bola to podľa nich premyslená, naplánovaná vražda. "Táto vražda bola spôsobená jedným súčasným prudkým ohnutím trupu, čo zodpovedá tomu mechanizmu, keď sa obžalovaná pokúsila zmestiť dieťa do kruhového kvetináča," uviedol sudca Vrchného súdu v Prahe, Martin Zelenka. Žena sa tak zaradila medzi Slovenky s najvyšším právoplatným trestom v Českej republike. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy