Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prokurátor podal obžalobu na 14-ročného mladíka. Sekerou chcel zabiť všetkých spolužiakov
Zdielať na

Prokurátor podal obžalobu na 14-ročného mladíka. Sekerou chcel zabiť všetkých spolužiakov

Zdroj: pexels.com

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na mladistvého Alexa P., ktorý mal pripravovať útok sekerou na viacerých spolužiakov a pedagógov základnej školy. ÚŠP o tom informoval na sociálnej sieti.

Obžaloba bola podaná pre zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy, "ktorého sa mal mladistvý dopustiť v zásade tak, že si do školy priniesol sekeru, s ktorou mal v úmysle usmrtiť spolužiakov a niektorých členov pedagogického zboru". 

​Za múrmi školy v Mníšku nad Hnilcom, konkrétne v triede, sa údajne chystal 14-ročný mladík zavraždiť všetkých spolužiakov. Podľa informácií TV JOJ mal mať aj dvoch komplicov, ktorých úlohou bolo zamknúť dvere a držať ich. V školskej taške si priniesol sekeru. Ako povedala hovorkyňa prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová, vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie mladistvej osobe z obce Mníšek nad Hnilcom pre prípravu obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. 

Podľa psychologičky Martiny Barillovej sa nebavíme o tom, žeby mal len poznámku o tom, že by to raz chcel urobiť. "On si už reálne zobral so sebou zbraň, teda tú sekeru. Čiže myslím si, že je tam veľmi reálna hrozba k tomu, žeby sa tam naozaj niečo desivé udialo," vysvetlila Barillová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy