Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Očistné pálenie sviečok za 10-tisíc a so zľavou za osem. Prepis komunikácie odhaľuje, ako ekonómka obecného úradu minula milión za veštenie
Zdielať na

Očistné pálenie sviečok za 10-tisíc a so zľavou za osem. Prepis komunikácie odhaľuje, ako ekonómka obecného úradu minula milión za veštenie

PREŠOV / Posielanie anjelov, pálenie sviečok a ďalšie rituály za desaťtisíce eur. Veštec z Myjavy takto od podvedenej ženy vylákal aj obecné peniaze. Počas troch rokov, keď predstieral, že jej veštením pomáha vrátiť muža, ktorý ju opustil, od nej získal viac ako milión eur. Tie mu žena platila za anjelské služby a očisťovanie od zlého.

Takto zneli správy od veštcov, ktorých na sociálnej sieti kontaktovala žena zo Šarišských Michalian. Za veštecké služby im spočiatku platila v desiatkach až stovkách eur. Neskôr cenník poriadne zvýšili. Napríklad za pálenie sviečok a ďalšie rituály jej účtovali desiatky tisíc eur. "Išlo to po kostoloch a gravírovať som to musela dať a na mená svätiť a prečistiť vás od zlého slova, lebo ste sa zrúhala pred Bohom, aby vám odpustil," prečítal komunikáciu predseda senátu. 

Podobné správy sa opakovali v takmer pravidelných intervaloch. Údajní veštci si od nej pýtali peniaze aj vtedy, keď ich o nič nežiadala. Dokonca ich prosila, aby ju už nekontaktovali a dali jej pokoj. "Je to ešte s doplatkom o 10 000 viac, ale dala som vám zľavu za pálenie na 8, dnes mi pošlite, prosím, tie peniaze," čítal predseda ďalej.

Celé to trvalo približne tri roky. Keď si žena začala uvedomovať, do akých problémov sa dostala, chcela komunikáciu s veštcami ukončiť, no oni ju neustále zastrašovali a zároveň žiadali stále ďalšie peniaze. "Sviečka o 10 minút dohorí, dovtedy to treba uhradiť," ďalej dodal predseda senátu. 

Muž, ktorý má mať miliónový podvod s veštením na svedomí, žiadal súd, aby sa pojednávalo bez jeho prítomnosti. Vypovedať odmietol. Na najbližšie pojednávanie však bude zrejme predvedený. Podľa výpovede poškodenej sa cítila pod veľkým tlakom, zo zúfalstva im písala, že nech jej dajú pokoj, lebo sa zabije aj so svojimi deťmi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy