Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Zálohy bral, službu neurobil. Podvodník so zasklievacou firmou pripravil dôchodcov o veľké sumy
Zdielať na

Zálohy bral, službu neurobil. Podvodník so zasklievacou firmou pripravil dôchodcov o veľké sumy

TRNAVA / Zálohy bral, službu nespravil. Reč je o Slavomírovi a jeho zasklievacej firme, o ktorej praktikách sme už informovali. Po takmer pol roku je vyšetrovanie na konci. Podvodník pripravil najmä dôchodcov o veľké sumy.

Mnohým terasám by sa možno časom hodilo zasklenie. Teraz už všetci vedia, akú firmu neosloviť. Jej konateľ totiž sedí za mrežami za podvody. Svojich zákazníkov pripravil o státisíce eur. "Krajský vyšetrovateľ podal vo veci 132 podvodov návrh na podanie obžaloby," povedala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave. 

Ešte pred piatimi mesiacmi, keď sa rozhodovalo o tom, či bude Slavomír stíhaný vo väzbe, alebo na slobode, bolo odhalených len 19 prípadov. Na políciu za toto obdobie došlo vypovedať množstvo ľudí a v prípade vyplávali na povrch ďalší a ďalší podvedení. Voči rozhodnutiu, že bude stíhaný vo väzbe, vtedy podal sťažnosť, tá mu bola zamietnutá. "Veď tu nikto nikoho neokradol, ja som nikoho nezabil, nič som neurobil. Toto je dôsledok covidu," povedal konateľ firmy. 

Len pripomeňme, že Slavomír chodil ku zákazníkom domov, kde im pripravil ponuku. Hneď v ten deň mal žiadať vyplatenie zálohy. Väčšina podvedených mu vyplatila približne 2 000 eur. Sumy sa však líšili, niektorí mu poskytli aj oveľa viac peňazí. Podľa podvedenej Marty poslali 10-tisíc eur. Televízia JOJ sleduje prípad od začiatku, odvtedy sa nám do redakcie ozýva množstvo podvedených, ktorí, bohužiaľ, na podvodníka doplatili.

V Trnavskom kraji je to síce 132 prípadov a obete pripravil o viac ako 300-tisíc eur, avšak aktívny mal byť aj v iných krajoch. "39-ročný konateľ firmy na zasklievanie zostáva do rozhodnutia súdu vo väzbe," dodala Antalová. V prípade dokázania viny si môže za mrežami posedieť až 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy