Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kauza Jurgium pokračuje: NAKA mala zasahovať v Chorvátskom Grobe
Zdielať na

Kauza Jurgium pokračuje: NAKA mala zasahovať v Chorvátskom Grobe

Zdroj: Facebook - Polícia slovenskej republiky

BRATISLAVA / Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vykonávajú od štvrtkových skorých ranných hodín v Bratislavskom a Nitrianskom kraji policajnú akciu s krycím názvom Absconditus. Zadržali pri nej 11 podozrivých osôb z majetkovej a ekonomickej trestnej činnosti. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"V priebehu akcie vykonali policajti viaceré domové prehliadky a prehliadky nebytových priestorov," uviedla. Potvrdila ďalej, že štvrtkový záťah nadväzuje na už zrealizovanú januárovú akciu s názvom Jurgium. Policajti sa vtedy zamerali na nelegálne podnikanie v oblasti pohonných látok.

Akciu Jurgium spustili 24. januára a počas nej bolo zadržaných 14 ľudí. NAKA prehľadala viacero bytových aj nebytových priestorov, okrem iného aj sídlo spoločnosti Jurki na Prístavnej ulici v Bratislave. Ide o známu sieť čerpacích staníc, ktorých majiteľom je Martin Jurkovič. Podľa informácií TV JOJ mali policajti zasahovať aj v hoteli, ktorý podnikateľovi patrí a nachádza sa neďaleko jeho firmy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy