Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
NAKA obvinila 15 fyzických a 7 právnických osôb pre podozrenie z daňovej trestnej činnosti
Zdielať na

NAKA obvinila 15 fyzických a 7 právnických osôb pre podozrenie z daňovej trestnej činnosti

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra opäť zasahovala a to v rámci akcie s názvom Jurgium. Spustili ju v utorok, 24. januára, skoro ráno a to na viacerých miestach západného Slovenska. Súvisieť má s daňovými podvodmi. Počas razií zadržali 14 ľudí.

NAKA prehľadala viacero bytových aj nebytových priestorov, okrem iného aj sídlo spoločnosti Jurki na Prístavnej ulici v Bratislave. Ide o známu sieť čerpacích staníc, ktorých majiteľom je Martin Jurkovič. Podľa informácií TV JOJ mali policajti zasahovať aj v hoteli, ktorý podnikateľovi patrí a nachádza sa neďaleko jeho firmy. 

Kriminalisti strávili v sídle jeho firmy dlhé hodiny. Ich kolegovia zasahovali okrem Bratislavy napríklad aj v Nitre. Podľa informácií TV JOJ mali v rámci akcie skontrolovať celkovo až 15 objektov. Akciu s názvom Jurgium dozoruje prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. "A to pre podozrenie z daňovej trestnej činnosti a s tým súvisiacej legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Vzhľadom na aktuálne štádium trestného konania však Úrad špeciálnej prokuratúry nemôže poskytnúť bližšie informácie," vyjadril sa hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. 

Elitní vyšetrovatelia zamierili aj do obce Moravský Svätý Ján, kde v jednom z rodinných domov vykonali prehliadku. Podľa informácii TV JOJ zásah trval od skorých ranných hodín. Na mieste boli policajti z viacerých útvarov, ktorí dokumentovali stopy. Podľa informácii v dome býva podnikateľ Igor S., ktorý sa údajne v minulosti venoval bezpečnostným službám. Rovnako ako prokuratúra podrobnejšie o akcii neinformovala ani polícia. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie 15 fyzickým a siedmim právnickým osobám," povedala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy