Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pytliaka, ktorý zabil diviaka v Bratislave, prichytili priamo pri čine
Zdielať na

Pytliaka, ktorý zabil diviaka v Bratislave, prichytili priamo pri čine

BRATISLAVA / Chytili ho priamo pri čine. Pytliak, ktorý zabil diviaka v bratislavskej dúbravke je už v rukách polície. Muž zranenú zver naložil do fúrika a odviezol si ju do neďalekej chatky.

46-ročný Bratislavčan v pondelok popoludní zobral do rúk kušu a smrteľne postrelil diviaka. Zranená zver silno krvácala a ušla hlbšie do lesa, kde za pár minút na ťažké zranenia zomrela. Pytliak potom zo svojej chatky zobral fúrik o čom svedčia aj stopy a išiel diviaka naložiť. Odviezol si ho rovno do svojej záhrady. Pytliaka zadržali dúbravskí policajti a odviezli ho na výsluch. Pri prehliadke zaistili aj kušu, s ktorou mal byť asi 120kg trojročný diviak ulovený. "Vyšetrovateľ Enviropolície oddelenia Bratislava začal trestné stíhanie pre trestný čin pytliactva. Po vykonaných procesných úkonoch bolo fyzickej osobe vznesené obvinenie pre daný skutok," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Zastreleného diviaka policajti naložili na korbu a odvezú ho na pitvu. Pytliak nebol žiadny amatér. Pod stromami mal na divú zver nachystanú pascu. Zviera si najprv prikrmoval kukuricou. Keď sa k žrádlu zviera priblížilo, zasvietilo sa červené svetlo a zastrelil ho. "V prípade diviakov alebo sŕn to robia kvôli mäsu. Pravdepodobne si to chcel nejakým spôsobom spracovať. Je to potencionálny veľký bezpečnostný problém pre tých návštevníkov lesa, lebo Bratislavské lesy sú veľmi navštevované," vyjadril sa Marek Páva z Mestských lesov Bratislava. Pytliak strieľal z podomácky vyrobenej plošiny na záhrade. Za mrežami môže stráviť až tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy