Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar chaty v ťažko prístupnom teréne: Majiteľom sa podarilo pred plameňmi uniknúť
Zdielať na

Požiar chaty v ťažko prístupnom teréne: Majiteľom sa podarilo pred plameňmi uniknúť

MOLDAVA NAD BODVOU / Hasiči z Moldavy nad Bodvou v pondelok, 23. januára, večer zasahovali v ťažšie dostupnom teréne, kde nahlásili požiar chaty. Keďže plamene nebolo vidieť, lokalizácia bola náročná. Manželov zachránilo, že cítili dym.

Požiar vypukol okolo siedmej hodiny večer v záhradkárskej lokalite Seleška. Hasičov zavolal majiteľ, ktorý si všimol vychádzajúci dym zo strechy. Chata je v ťažko dostupnom teréne a tak problém mali aj hasiči. Terén bol po niekoľkodňových dažďoch úplne premočený.

Manželia prišli na chatu po troch mesiacoch, ihneď si zakúrili v piecke a ani len netušili, že o pár hodín budú potrebovať pomoc hasičov.  "Sme zistili zápach v chate, no tak som išiel hore na povalu, no a tam bolo veľa dymu. Už horná časť chaty bola celá zadymená," povedal majiteľ chaty. 

"Po našom príchode sme zistili, že sa jedná o zadymenie strešnej konštrukcie chaty. Majitelia, starší manželský pár, bol už mimo chaty, čakali nás vonku pred chatou," povedal veliteľ zásahu Ivan Lebocký. Plamene nešľahali a ani z diaľky ich nevideli. Rozobrať tak museli časť strechy. "Zásah bol zdĺhavejší a následná lokalizácia taktiež lebo nevedeli sme zistiť, kde je požiar, ktorý bol následne medzi strešnou krytinou a vnútorným obložením," dodáva Ivan Lebocký.

Keďže v chate bolo silné zadymenie, hasiči museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. Príčina požiaru sa vyšetruje. Pravdepodobne išlo však o poruchu vo vykurovacom systéme. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy