Polojasno
19°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Stále verili, že nezvestný muž je živý a zdravý. Po niekoľkých dňoch našli jeho tele v rieke, do ktorej nešťastne spadol
Zdielať na

Stále verili, že nezvestný muž je živý a zdravý. Po niekoľkých dňoch našli jeho tele v rieke, do ktorej nešťastne spadol

TURCOVCE (OKR. HUMENNÉ) / Stále verili, že nezvestný muž je živý a zdravý. Žiaľ po niekoľkých dňoch pátrania našli policajti 64-ročného muža zo Zemplína mŕtveho. Utopil sa v rieke, do ktorej nešťastne spadol.

Muž sa podľa zdroja televízie JOJ zdržiaval v jednej z bytoviek v okresnom meste. Tam ho ale už dlhší čas nevideli. Po nahlásení nezvestnosti policajti urobili pátranie. Nasledovali previerky a tiež akcie v okolí obce, kde kedysi býval. Policajti zaregistrovali telo medzi obcami Turcovce a Baškovce. Osobe už ale pomôcť nedokázali. Bola bez známok života. "Po preverení príslušníci Obvodného oddelenia PZ v Humennom zistili, že ide o 64-ročného muža. Telo bolo čiastočne ponorené v potoku Ondávka v časti zvanej Mlynná," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová.

Na miesto prišiel aj kriminalistický technik

Policajti v prípade začali trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu usmrtenia. Prišiel aj obhliadajúci lekár a ten v prípade nariadil vykonať pitvu. Už teraz je ale jasné, že za úmrtím nie je cudzie zavinenie. "Z doterajších zistení vyplýva, že príčinou úmrtia bolo utopenie prírodnou vodou, po náhodnom páde do potoka," dodala Ligdayová.

Policajti zároveň ukončili aj ďalšie pátranie

Od júna hľadali 58-ročného muža zo sninského okresu. Urobili viaceré akcie, využili rôznu techniku, no všetko bezúspešne. Napokon pred pár týždňami našiel iný muž pri prechádzke telesné pozostatky. Ukázalo sa, že ide práve o nezvestného Štefana. "Na základe zaslaných výsledkov znaleckého dokazovania bolo preukázané, že telo nezistenej totožnosti je nezvestný Štefan. Z uvedeného dôvodu bolo po menovanom odvolané pátranie," vysvetlil hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy