Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zásah NAKA: Zadržať mali dvoch kukláčov, medzi obvinenými je aj Rudolf Púčik ml.
Zdielať na

Zásah NAKA: Zadržať mali dvoch kukláčov, medzi obvinenými je aj Rudolf Púčik ml.

BRATISLAVA / Kukláči z Národnej kriminálnej agentúry zadržali kolegov z Pohotovostného policajného útvaru. Zadržaní muži mali v minulosti pracovať pre skupinu sýkorovcov. Akcia súvisela so zločinom vydieračského únosu, ku ktorému malo dôjsť ešte v roku 2008.

Policajná akcia má súvis s prípadom z roku 2008 a čiastočne aj s minuloročnou protidrogovou akciou v seneckom okrese. "Ide o jedného aktívneho a jedného bývalého príslušníka Policajného zboru. Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry v tomto prípade obvinil celkom tri osoby," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Karolína Barinková. 

Zadržaní pracovali ako príslušníci Pohotovostného policajného útvaru. Tretím z obvinených je minulý rok v apríli zadržaný Rudolf Púčik mladší. Ktorého súd už poslal za mreže. Je synom bývalého poslanca NR SR a expredsedu parlamentného branno - bezpečnostného výboru.

Púčik mladší bol členom gangu, ktorý predával drogy najme v okolí Pezinka a Senca. Spolu s kumpánmi ho zadržali vlani pri veľkej policajnej akcii. A tento moment bol spúšťačom pre výpovede mužov, ktorí už niekoľko rokov sedia za mrežami pre nie úplne vydarený vydieračský únos. Keď zistili, že Púčik je za mrežami, vypovedali k prípadu z roku 2008. Polícia nám vzhľadom na čerstvosť prípadu, viac informácii neposkytla. "Aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," doplnila Barinková.

Podľa informácii TV JOJ zadržaní kukláči mali pred rokmi pracovať pre mafiánsku skupinu Sýkorovcov. Tí sa pokúsili vydierať bohatého podnikateľa zo Senca, od ktorého žiadali výkupné. Namiesto podnikateľa však uniesli jeho brata s priateľkou. Mužov zadržali a odsúdili. Objednávateľom únosu mal byť podľa našich informácii Púčik mladší. Teraz spolu so zadržanými kukláčmi je obvinený aj z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu. Zadržaní kukláči sú obvinení aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy