Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NAKA rozbila drogový gang. Rozvážať ich mali ako pizzu, zadržaný je aj syn bývalého poslanca
Zdielať na

NAKA rozbila drogový gang. Rozvážať ich mali ako pizzu, zadržaný je aj syn bývalého poslanca

BRATISLAVA / BAHÓŇ / SENEC / 8 zadržaných a 5 obvinených. Medzi nimi aj syn bývalého poslanca. To je výsledok obrovskej proti drogovej razii v Bratislavskom kraji. Členov organizovanej skupiny včera ráno z ich domov pri raziách zobrali kukláči z NAKA. Vyšetrovateľ ich bude chcieť stíhať za mrežami. Zaistené drogy už skúmajú experti.

Kukláči z NAKA počas stredajšieho rána rozbili časť z ďalšej organizovanej drogovej skupiny. V obci Bahóň a v Senci prehľadali viac ako 20 rôznych priestorov. Od rodinných domov, bytov, autá až po miestnu reštauráciu.

"Zadržali sme osem osôb vo veku 21 až 44 rokov. Medzi zadržanými bola jedna žena a sedem mužov," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

S putami na rukách skončil aj majiteľ pizzerie v Bahóni prezývaný Ali. Medzi ďalšími zo zadržaných je Rudolf P., syn bývalého poslanca Národnej rady. Spolu s ním zadržali aj jeho priateľku, ktorá pracuje ako súdna úradníčka. Posledné týždne spolu bývali v jedom z hotelov v Senci, kde si po nich ráno prišli kukláči.


Drogy mala skupina predávať hlavne v Senci a okolí. Rozvážať ich údajne mali aj autami, ktoré slúžili na rozvoz jedla z Aliho pizzerie. Množstvo zaistených drog pravdepodobne pervitínu a marihuany už skúmajú experti v laboratóriach. Presné množstvo zatiaľ známe nie je. V prípade dnes nastal posun a časť zadržaných obvinili.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil z obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti päť osôb. V súčasnosti s obvinenými pokračuje v procesných úkonoch. Ostatní zadržaní boli prepustení," skonštatoval Slivka.

 Všetci piati obvinení sú aktuálne v cele predbežného zadržania a o ich prípadnom väzobnom stíhaní bude rozhodovať súd pravdepodobne v najbližších dňoch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy