Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Syn bývalého poslanca a ďalší muži obvinení z predaja drog budú stíhaní väzobne
Zdielať na

Syn bývalého poslanca a ďalší muži obvinení z predaja drog budú stíhaní väzobne

BRATISLAVA / Skupinu dílerov z bratislavského kraja priviezli kukláči rovno pred sudcu. Gang mal predávať drogy najmä v okolí Pezinka a Senca. Mužov v stredu zadržali pri veľkých raziách kukláči z NAKA. V putách skončil aj syn bývalého poslanca.

Ozbrojené komando na súd priviezlo postupne všetkých piatich mužov, ktorí sú obvinení z drogovej trestnej činnosti. Sudca pre prípravné konanie rozhodoval o ich vzatí do väzby. Ako prvý sa pred sudcu postavil Rudolf Pučík mladší, syn bývalého poslanca NR SR. Údajne práve on mal byť hlavou drogového biznisu.

Podľa zistení TV JOJ niektorí z obvinených vinu popierajú a tvrdia, že marihuanu nepredávali, ale mali ju pre vlastnú potrebu, napríklad na výrobu špeciálnej masti. Prokuratúra spolu s políciou to ale vidí inak.

Okrem viac ako kilogramu marihuany im kukláči pri domových prehliadkach v Báhoni a v Senci zaistili aj množstvo pervitínu, ktorý skúmajú experti. Drogy mali rozvážať aj na autách z miestnej pizzerie.

Sudca po viac ako troch hodinách rozhodol, že všetci piati muži budú stíhaní za mrežami.

"Obvineného R.P. z dôvodu kolúznej a preventívnej väzby, ostatných štyroch obvinených z dôvodu preventívnej väzby," dodal hovorca Krajského súdu BA Pavol Adamčiak.

Obvineným za ich drogovú trestnú činnosť hrozí až 15 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy